Trabzon'da yapılan anaokulu eğitime hazır

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Aydınlıkevler Mahallesinde yerel imkanlarla yaptırılan ve inşaatı biten ikinci anaokulu binasını gezdi. Vali Kızılcık, tamamen yerel imkanlarla yaptırılan okul, eğitim seviyesini artırma adına yapılan çalışmalardan sadec

Trabzon'da yapılan anaokulu eğitime hazır

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Aydınlıkevler Mahallesinde yerel imkanlarla yaptırılan ve inşaatı biten ikinci anaokulu binasını gezdi. 

Vali Kızılcık, tamamen yerel imkanlarla yaptırılan okul, eğitim seviyesini artırma adına yapılan çalışmalardan sadece biri olan bu projenin hayata geçirilmesinin farklı bir anlam taşıdığına işaret etti. 
 
Anaokulunun 2 katlı, 5 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli yapıldığını ifade eden Vali Kızılcık, Trabzon'da eğitimin her zaman birinci öncelikleri olduğunu belirterek, "Geçen yıl başlattığımız proje kapsamında yaptırdığımız ikinci anaokulumuza 2011-2012 YGS'de birinci olan ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Yomra Fen Lisesi öğrencilerimizden Ömer Burak Terzi'nin ismini verdik.
 
Bu uygulama ile öğrencilerimizi teşvik etmekte ve yarışır bir duruma getirmekteyiz. Bilindiği gibi geçen sene de aynı yöntemle yaptırdığımız ana okuluna da o yılın birincisi Kaan Dinler ismini vermiştik.
 
Tamamen vatandaşlarımızın gönüllü olarak verdiği bağış ve diğer yerel kaynaklarımızla  ikinci okulun yapımını tamamladık. Okula ismini verdiğimiz öğrencimizin de katılımı ile anaokulunu 2013 yılında geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımızın hizmetine açacağız" dedi. 
 
Eğitime verdikleri önemin altını çizen Vali Kızılcık, "Ülkemizin daha gelişmiş müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazımızdır. Bu konuda hem merkezi hem de yerel imkanlarla tüm fırsatları değerlendirerek, eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmamız lazım. Bu okul, bu çalışmalar çerçevesinde hazırlanan projenin bir ayağıydı. Destek olan tüm Trabzonlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
3 bin m2 alan üzerine kurulan ve yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'ye mal olan anaokulu binasının çok modern bir şekilde inşa edildiğini, malzemenin en kalitelisinin kullanıldığı ve içersinde gerekli her türlü imkanın bulunduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim