Trabzon'da sınavda kamera var

Bugün yurt içinde 22 il merkezi , Lefkoşe ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılan üniversiteler arası kurul yabancı dil sınavı (ÜDS) de farklı bir uygulama gerçekleşti.Trabzon’da sınava giren adaylar sınav salonlarında kameralar olduğunu gördü. Bu du

Trabzon'da sınavda kamera var

Bugün yurt içinde 22 il merkezi , Lefkoşe ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılan üniversiteler arası kurul yabancı dil sınavı (ÜDS) de farklı bir uygulama gerçekleşti.

Trabzon’da sınava giren adaylar sınav salonlarında kameralar olduğunu gördü. Bu duruma şaşıran adaylar daha sonra bu kamera sistemlerinin yapılacak sınavın güvenliği ile ilgili olduğunu anlayınca rahatladılar.

Sınav sonrasında görüştüğümüz adaylar; ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ÜDS sınavındaki kamera uygulamasından memnun olduklarını dile getirdiler.

Son yıllarda hatalı soru, eksik kitapçık ve kopya iddiaları ile gündeme gelen ÖSYM’nin bu son uygulamasının adayları rahatlattığı söylenebilir

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler