Trabzon'da okumanın önemi

Vali Okutan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasında düzenlenen 'Hızlı Okuma Teknikleri Semineri'ne katıldı.

Trabzon'da okumanın önemi

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasında düzenlenen 'Hızlı Okuma Teknikleri Semineri'ne katılan Trabzon Valisi Nuri Okutan, okumanın önemine değinirken, toplum olarak daha hızlı mesafe kat edip, geleceğe daha güvenle bakabilmenin yolunun okumaktan geçtiğini söyledi.

Trabzon'un okul öncesi eğitimde önemli mesafe kat ettiğini ve Türkiye'de 2. olduğunu hatırlatan Vali Okutan, öncelikle okuma alışkanlığı daha sonrada hızlı okuyabilme alışkanlığının kazanılması gerektiğini kaydetti. Geleceğe yön verecek nesilleri yetiştirecek olan öğretmenlerin, çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Okutan, "Öncelikle okumak önemli. Daha sonra da hızlı okuyabilme kabiliyetini kazanabilmek önemli. Tabi bu çalışmayla mümkündür. Ülkemizin ve ilimizin geleceği için eğitime ve okumaya yönelmek zorundayız. Sizlerin gönüllü olarak bu seminere geldiğinizi biliyorum. Hepinize azminiz ve gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı yarınlara hazırlayan öğretmenler olarak sizlere bu konuda da büyük işler düşmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim