Trabzon'da minik öğrencilerden muhteşem konser

Trabzon Ahmet Saka İlkokulu 2 G sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hasan Soytaş nezaretinde muhteşem bir konser verdi. Henüz ikinci sınıf öğrencisi olan minikler türküleri hatasız okurken, performanslarıyla da alkışlandı.

Trabzon'da minik öğrencilerden muhteşem konser

“Türküler Milli Kültürümüzün Gen Taşıyıcılarıdır” temasıyla yola çıkılan ve Trabzon Sanat Evi Salon Garajı’nda düzenlenen Türk Halk Müziği konserine Okul Müdürü Muharrem Salimoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğretmen ve veli de katıldı. 

Sınıf öğretmeni Hasan Soytaş’ın bağlama, Ömer Köse’nin kabak kemane, Erol Kurtoğlu’nun nefesli çalgı ve Onur Şahin’in de ritimde eşlik ettiği miniklerden oluşan koro, birbirinden güzel türküler seslendirdi. Koro, hem de miniklerden Ali Kaan Otkun, “Ankara’nın Bağları” isimli türküsüyle ayakta alkışlandı. 

Konser sonunda teşekkür konuşması yapan sınıf öğretmeni Hasan Soytaş, çocukların yapmış olduğu işin aslında büyük bir iş olduğunu belirterek “Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Sosyal hayatta etkili olan insanların bugüne kadar başarısız olduğunu görmedim. Bu akşam bu çocuklar burada önemli bir işe imza attılar. Bu aslında bir eğitim faaliyetidir. Okullar sadece bilgi yükleyen yerler değildir. Aslında en önemli faaliyet budur. Çünkü burada birlikte bir şeyi başarabilmeyi öğrendiler. Birlikte dayanışmayı öğrendiler. Kalabalık önünde performans sergilemeyi öğrendiler. Sıkıntılarını attılar, kendilerine güvenleri gelişti. Birçok açıdan önemliydi bu gece aslında. Bizleri, arkadaşlarını belki unutacaklar ama bu geceyi asla unutmayacaklar. Bunu sadece türkü söylemek olarak görmemek gerekir” dedi. 

Okul Müdürü Muharrem Salimoğlu da gecenin mimarı öğretmen Hasan Soytaş ve muhteşem performans gösteren öğrencileri tebrik ederek “Hepinizi tebrik ediyorum. Birisi koronun Ahmet Saka İlkokulu 2-G sınıfının değil de TRT’nin Çocuk Korosunun dese o kadar olurdu. Artık sizler bu okulun Korosusunuz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından öğretmen Soytaş’a, okul müdürü Salimoğlu ve sınıf annesi Şengül Şahin tarafından çiçek takdim edildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim