Trabzon'da KPSS'ye alınmadılar

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavına Ehliyetleri Kimlik Olarak Geçerli Sayılmadığı İçin Alınmayan 2 Öğrenci Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.KPSS Ortaöğretim önlisans sınavına ehliyetleri kimlik olarak geçerli sayılmadığı için alınmayan 2

Trabzon'da KPSS'ye alınmadılar

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavına Ehliyetleri Kimlik Olarak Geçerli Sayılmadığı İçin Alınmayan 2 Öğrenci Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

KPSS Ortaöğretim önlisans sınavına ehliyetleri kimlik olarak geçerli sayılmadığı için alınmayan 2 öğrenci Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maçka Meslek Yüksek Okulu Laboratuvar Bölümü 2. sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Leyla Erkoca ve KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü 2. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, Pazar günü yapılan KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınavına ehliyetleri geçerli kimlik sayılmadığı için alınmadı.

Ehliyetini kimlik olarak gösterdiği için sınava giremeyen, bu nedenle 2 yılının heba olduğunu belirten Leyla Erkoca, "ÖSYM'nin sınav giriş belgesinde, 'Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci bir özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet, pasaport vb...) yanınızda bulundurunuz' ibaresi yer alıyor. Ama ben sınava alınmadım. Bize, nüfus kağıdı ile gelinmesi gerektiği duyurusunun TV ve internette yapıldığı söylendi. Ben TV ve internet izlemek zorunda mıyım? Umarım bu mağduriyetimize bir kulak verilir" derken, sınava alınmayan Hüseyin Yılmaz ise, "Onca yıl çalıştık, dershanelere kitaplara o kadar para verdik. Sonu böyle mi olmalıydı? 2 yılım boşa gitti. Çok sinirliyim, ne yapacağımı bilmiyorum. İlgili kurum ve kişileri adalete havale ediyorum. Bizim gibi bu tuhaflıkta mağdur olan yüzlerce öğrenci var. İnşallah bu işe bir çözüm bulunur" şeklinde konuştu.

Hüseyin Yılmaz ve Leyla Erkoca, Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurusunda, sınava giriş belgesinin arkasında ehliyet ile girilebileceğinin yazılı olmasına rağmen ehliyetle sınava alınmadıklarını belirterek, kendilerini sınava almayan gözetmenlerden ve o kişilere emir verenlerden şikayetçi ve davacı olduklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim