Trabzon'da ilkokul öğrencileri geçmişi günümüze taşıdı

Yeşiltepe İlkokulu öğrencileri geçmişi günümüze taşıdılar.

Trabzon'da ilkokul öğrencileri geçmişi günümüze taşıdı

Trabzon Ortahisar Yeşiltepe İlkolulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Geçmişe Açılan Kapı” sergisi ile geçmişi geleceğe taşıdılar. 

Okulda, gerçekleştirilen açılışına Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şube Müdürü Recep Aydınçakır, Emrah Koşar, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Yeşiltepe İlkoluul 4/F sınıfı öğretmenleri Arzu Üçüncü’nün koordinatörlüğünde öğrenci ve velileri tarafından geçmişten günümüze kulanılar eşyalar, gazeteler, dergiler, giysiler, mutfak malzemeleri ve birbirinden ilginç eşyaların yer aldığı serginin açılışını gerçekleştiren Kaymakam Tolga Toğan, sergide yer alan ürünleri tek tek gezerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Kaymakam Toğan, başta öğrenciler olmak üzere sergide emeği geçen herkesi tebrik etti. 

Trabzon'da ilkokul öğrencileri geçmişi günümüze taşıdı

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Tolga Toğan, “Bizim en önemli önceliğimiz öğretimdir. Gerçekten kamu hizmetleri içerisinde devletimiz en büyük önceliği eğitime veriyor. İyi eğitim veremediğimiz çocuklarımız ileride daha büyük problemlerle karşımıza çıkıyor. İyi bir toplumun, iyi bir neslin yetiştirilmesi için sizin yaptığınız çalışmalar son derece önemsiyoruz. Özellikle Ortahisar olarak son yıllarda akademik anlamda da çok önemli başarılar yakaladık.  Sınav sonuçları bunları teyit  ediyor. Burada en önemli kattıyı, Milli Eğitim teşkilatımız başta olmak üzere siz değerli öğretmenlerin payı çok büyüktür. Bu başarıdan dolayı sizlerle onur ve gurur duyuyoruz. Tekrar başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin.” dedi.

Ortahisar İlçesine bağlı mahallelerden muhtar ve velilerin yardımıyla topladıkları yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip 300'e yakın gramofon, mutfak malzemesi, ev eşyaları, tarım araçları, yayık, pulluk, basın yayın araç ve gereçleri, daktilo gibi araç gereç sergileniyor. Serginin Okul müdürü Emin Değirmencioğlu, sergiyi öğrencilerin geçmişte kullanılan eşyaların neler olduğu ve nelerden yapıldığını öğrenmesi amacıyla açtıklarını belirtti. 

Müdür Şükür Köse, “Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katkısı ile hazırlanan bu anlamlı sergide burada geçmişteki yaşamı gördüm. Bu yaşamın gelecek kuşaklara da aktarılmasını diliyorum” dedi. 

Kaymakam Tolga Toğan, eğitim-öğretimen katkı yapan idareci ve öğretmenleri plaketle ödüllendirdi.

Trabzon'da ilkokul öğrencileri geçmişi günümüze taşıdı

Trabzon'da ilkokul öğrencileri geçmişi günümüze taşıdı

Trabzon'da ilkokul öğrencileri geçmişi günümüze taşıdı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim