Trabzon'da Danıştay protestosu

Trabzon'da çeşitli sivil toplum kuruluşları üyesi bir grup, Danıştay'ın, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını protesto etti. Atatürk Alanı'nda düzenlenen basın açıklamasına, sivil toplum kuruluşları temsi

Trabzon'da Danıştay protestosu

Trabzon'da çeşitli sivil toplum kuruluşları üyesi bir grup, Danıştay'ın, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını protesto etti.

Atatürk Alanı'nda düzenlenen basın açıklamasına, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenci velileri ve meslek lisesi öğrencileri katıldı.

Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı basın açıklamasında, üniversitelere girişte, 28 Şubat süreciyle getirilen adaletsiz katsayı uygulamasının tüm meslek liselerinde tahribatlara neden olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Bu karar meslek liselerine olan ilgi ve alakayı kesmişti. Neticesinde de sanayide aranan ara eleman sıkıntısı başlamıştı. YÖK bu haksız ve adaletsiz uygulamayı, 21 Temmuz 2009 tarihinde aldığı kararla kaldırmış ve bir hakkı iade etmişti. Böylece YÖK, eğitim ve öğretimdeki fırsat eşitliğini yeniden sağlamış, katsayı zulmünü gidermişti. Fakat İstanbul Barosu'nun müracaatı üzerine, Danıştay 8. Dairesi YÖK'ün kararının yürütmesini oy birliği ile durduran bir karar aldı. Bu kararla, özellikle meslek lisesi öğrencileri şok oldu, hayalleri yıkıldı.''

Çınar, Danıştay'ın YÖK'ün yetkisine müdahalede bulunarak yanlış bir karara imza attığını savunarak, ''Daha önce de bir başka başvuru davasında tam tersi bir karar alarak, katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme kararının YÖK'ün yetkisinde olduğuna karar vermişti. Dolayısıyla Danıştay 8. Dairesi, vermiş olduğu son kararla kendisi ile çelişerek hukuki değil, siyasi ve ideolojik bir karar vermiştir'' dedi.

Grup, yapılan açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler