Trabzon'da 4. Genel Kurul!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Trabzon Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sendika üyeleri ve bazı siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. KESK Trabzon Şubeler Lok

Trabzon'da 4. Genel Kurul!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Trabzon Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sendika üyeleri ve bazı siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

KESK Trabzon Şubeler Lokalinde yapılan genel kurulda Divan Başkanlığını Dönem Sözcüsü ve aynı zaman Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı olan Recep Gülay yaptı.

Genel kurulda bir konuşma yapan ve yaklaşık 15 yıldır başkanlık görevini yürüten Celal Akaç yeniden aday olmayacağını belirterek, 'Biz sendikayı bırakmıyoruz, ayrılma da ayrılmıyoruz. 15-16 yıldır hem ESM'de hem de Yapı Yol Sen'de aldığımız bayrağı daha yukarılara çıkarmak için emek sarf ettik. Şimdi sadece bir görev değişikliği yapıyoruz. Yine arkadaşlarımızla birlikte sendikal haklarımız savunmak için mücadelemize devam edeceğiz' dedi.

ESM Trabzon Şubesi Başkanlığı'na aday olan Salih Kalyoncu ise, 'Artık biz de emek cephesinde durmak yok yola devam diyoruz. Mücadeleyi daha da yükselteceğiz. Celal Bey'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama onu bırakmıyoruz. Tecrübe ve birikimlerinden yine faydalanacağız' dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere tek liste ile gidildi. 160 üyeden 134'ünün oy kullandığı seçimlerde, oyların tamamını alan Salih Kalyoncu, ESM Trabzon Şubesi'nin yeni başkanı oldu. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: 'Salih Kalyoncu (Başkan), Ertuğrul Göktürk, Hasan Şahin, Haydar Keskin, Ali Yazıcı, Mehmet Ali Arslan ve Ömer Topaloğlu. Denetleme Kurulu: Nazım Esmer, Bülent Akbay ve Mehmet Aydın.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler