Trabzon ve Finlandiyalı öğretmenler el ele

"Ben de Buradayım, Bana Bir El ver" projesi kapsamında Trabzon'dan öğretmenler Finlandiya'ya gitti.

Trabzon ve Finlandiyalı öğretmenler el ele

Trabzon Ortahisar Cumhuriyet Ortaokulu'nun temsilcileri "Ben de Buradayım, Bana Bir El ver''projesi kapsamında Finlandiya'nın Joensuu şehrine giderek, eğitim sistemi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Haber61'in edindiği bilgiye göre, Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında, 2018 yılında kabul edilmiş olan "Ben de Buradayım, Bana Bir El Ver" adlı projeyle, geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde bir hafta süreyle yapılan ziyarette, Finlandiya eğitim sistemi ve özel eğitim faaliyetleri hakkında, geniş bir bilgi alışverişinde bulundular.   

Trabzon ve Finlandiyalı öğretmenler el ele

Finlandiya’nın Joensuu şehrine yapılan ziyaretle ilgili, bilgi paylaşımında bulunan katılımcılar, eğitim felsefesi öğrenciyi hayata hazırlama üzerine kurulu olan bir sistemi, yerinde görme ve inceleme fırsatı buldular. Dünyanın en ileri ve en iyi eğitim sistemi olarak bilinen bu sistemde, ülkenin en çok göze çarpan binalarının okullar olduğuna dikkat çekildi. Yaparak, yaşayarak öğrenme odaklı bir sistemin içerisinde öğrencilerin okula istekli geldikleri ve okul terkinin ve de okulu kırmanın neredeyse hiç olmadığı dikkat çeken, en önemli noktalar oldu. 

Trabzon ve Finlandiyalı öğretmenler el ele

Finlandiya'da özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin tespiti ve bu konuda okulda yapılacak çalışmaların yürütülmesinde ders öğretmeni, psikolog, özel eğitim öğretmeni, sosyal çalışmacı, veli, doktor ve hemşireden oluşan bir ekiple, birlikte hareket edildiği görüldü. Belirlenen hedeflere ulaşmak için kullanılan yöntem, teknik ve materyal seçimi ise özgürce sadece öğretmene ait. Öğretmen hedefe ulaşmak için farklı yöntemler uygulayabilir. Özel gereksinimli öğrencilerin yanında öğrenmede zorluk çeken öğrencilere de, aynı desteğin sağlandığı gözlenirken, çok ağır olmadıkları sürece, diğer öğrencilerle aynı sınıflarda eşit şartlarda eğitim gördükleri öğrenildi. 

Trabzon ve Finlandiyalı öğretmenler el ele

Bazı okullarda özel eğitim sınıfı varken, bazı okularda da özel gereksinimli öğrencinin normal sınıfta olduğu ve özel eğitim öğretmeninin sınıfta onu desteklediği görüldü. Özel gereksinimli öğrencilerin sınıfta çeşitli materyallerle desteklendikleri ve bu sayede konuya daha iyi odaklandıkları tesbit edilirken, diğer bir husus öğrencilerin okullarda teknolojiyi aktif bir şekilde kullanmaları ve gerekli araştırmaları anında yaparak, öğretmenleriyle beraber test etme imkanına sahip olmaları ise dikkat çekici bir başka önemli unsur olarak göze battı.

Trabzon ve Finlandiyalı öğretmenler el ele

Trabzon'a dönen eğitmenlerimiz, bu projenin ülkemize çok şey katacağını ve bu konuya ağırlık vereceklerini belirttiler. Bu arada, Trabzon Ortahisar Cumhuriyet Ortaokulu'nun Proje Koordinatörü Fatma Baki'de ''Yürütmekte olduğumuz projemize finans desteği, Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanmaktadır'' diyerek, sözlerine şöyle devam etti. '' Joensuu’yu ziyaret eden personelimizin kişisel, mesleki ve kültürel gelişimlerinin olumlu anlamda desteklendiğini, beraber yaptığımız toplantılarda gördük. Bu projenin kendi okulumuza da yeni bir bakış açısı kazandıracağını düşünüyorum''dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler