Trabzon Üniversitesi Akademik Yılı açıldı

Trabzon Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Trabzon Üniversitesi Akademik Yılı açıldı

Trabzon Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon İl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Cemil Rakıcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Ömer Harun Özkaynak, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon üniversitesi Akademik Yılı açıldı
 
Nitelikli insan gücü, ürün, proje ve hizmet üretmek temel misyonumuz

Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, açılış konuşmasında bir taraftan mevcut kampüs yapısının fiziki ve teknik açıdan iyileştirilmesine, güçlendirilmesine ve modernize edilmesine yönelik önemli çalışmaların yapıldığını diğer taraftan ihtiyaç duyulan alanlarda yeni birim, bölüm, program, anabilim dallarının açıldığını kaydetti. Prof. Dr. Aşıkkutlu, “Trabzon Üniversitesi, halen 11.500 civarında öğrencisi, 500’ü aşkın akademik personeliyle, milli ve evrensel değerler temelinde, bilimsel ilkeler ışığında bilim, kültür, spor ve sanat alanlarında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal ve bilimsel alanlardaki faaliyetleriyle nitelikli insan gücü, ürün, proje ve hizmet üretmeyi, başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm  insanlığın barış ve huzur içinde kalkınmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş evrensel bir bilim yuvasıdır” dedi.

Trabzon üniversitesi Akademik Yılı açıldı
 
Çevrim içi eğitime en erken başlayan üniversiteler arasında yer aldık

Trabzon Üniversitesi’nin kurulduğu günden itibaren kurumsal ve fiziksel alt yapısının güçlendirilmesi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Aşıkkutlu, “Bu sayede, gönül rahatlığı ve kıvançla ifade edebilirim ki, Üniversitemiz, küresel salgının olağanüstü şartlarında, alanında uzman idari ve akademik kadromuzun özverili çalışmaları sonucunda oluşturduğumuz teknik altyapımızla tüm programlarda çevrim içi eğitim-öğretim platformlarını süratle hazırlayıp eğitime en hızlı ve başarılı şekilde uyum sağlayarak geçiş yapan üniversiteler arasında yer aldı" ifadelerini kullandı.

Trabzon üniversitesi Akademik Yılı açıldı
 
Vali İsmail Ustaoğlu’nun selamlama konuşmasıyla devam eden törende, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Alper Akgül ve Öğr. Gör. Eylem Derçin tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi icra edildi.
 
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Şeker’den Açılış Dersi

Müzik dinletisinin ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Yükseköğretimdeki Gelişmeler, Fırsatlar ve Riskler” konulu açılış dersi verdi. Prof. Dr. Şeker, öğrencilerin beşerî sermaye olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve bu nedenle lisansta ve lisansüstü eğitimlerde sağlıklı yönlendirmenin zorunlu olduğunu kaydetti. Ülkenin geleceği için gençlere doğru çalışma alanlarının ve konularının, nitelikli bilginin yüklenmesinin öneminden söz eden Prof. Dr. Şeker, bu noktada öğrencilere de büyük iş düştüğünü belirterek “Kendi tercihlerimizle gelmiş olduğumuz yükseköğretim kurumlarında bizlere sağlanan imkanlarla, hocalarımızın gayretleriyle bir eğitim öğretim dönemi yaşıyoruz. Bu eğitim-öğretim döneminin sonunda sağladığı fırsatları ve bu fırsatlarla beraber zamanı iyi değerlendirmediğimiz takdirde bizler için riskler bulunmaktadır” diye konuştu.

Trabzon üniversitesi Akademik Yılı açıldı
 
Başarılı Akademisyenlere Ödül

Törenin son bölümünde, TEKNOFEST’te derece elde eden öğretim elemanlarına, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerini başarıyla tamamlayan ve çalışmalarına devam eden öğretim elemanlarına, TRT Genel Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Repertuar Kurulu’na sunduğu eserlerin tamamı “yayınlanabilir” bulunan öğretim elemanı Öğr. Gör. Özdemir Hafızoğlu’na ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boks dalında altın madalya kazanan Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Busenaz Sürmeneli’nin adına annesi Songül Sürmeneli'ye ödül takdim edildi.
 
Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Trabzon üniversitesi Akademik Yılı açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim