Trabzon Üniversite şehri olacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da 55 bin olan üniversite öğrencisi sayısının 5 yılda 100 bine ulaşması için çalışma başlattıklarını bildirdi.Hacısalihoğlu, Trabzon'un, kültür, turizm, spor, sağlık ve eğitim şehr

Trabzon Üniversite şehri olacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da 55 bin olan üniversite öğrencisi sayısının 5 yılda 100 bine ulaşması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Hacısalihoğlu, Trabzon'un, kültür, turizm, spor, sağlık ve eğitim şehri olması için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Özellikle son yıllarda turizm alanında büyük bir ilerleme kaydeden kentin, diğer alanlarda da yapılan çalışmalara hedefe doğru gittiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, şehrin ekonomisinin canlı kalması bakımından "üniversite şehri" hedefinin çok önemli olduğunu anlattı.

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Avrasya Üniversitesinde yaklaşık 55 bin öğrencinin bulunduğuna dikkati çeken Hacısalihoğlu, gelecek 5 yılda bu sayının 100 bine ulaşması gerektiğini kaydetti.

Hacısalihoğlu, bu sayıyı kendilerine hedef olarak koyduklarına vurgu yaparak,  şöyle konuştu:

"Bu hedef, sadece devlet üniversiteleriyle sağlanamaz, aynı zamanda özel vakıf üniversitelerinin ve ikinci devlet üniversitesinin hayata geçmesi gerekir. İkinci devlet üniversitesi konusunda belirli çalışmalar yapılarak, bir aşamaya gelindi. Bundan sonra yapılması gereken, ikinci devlet üniversitesi kurulması konusunda resmi adımların atılmasıdır."

KENTE ÖNEMLİ BİR EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK!

Hacısalihoğlu, bunu şehir olarak hayata geçirmek için hep birlikte çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, "Bu, olmazsa olmazlarımızdan biridir" dedi.

Üniversite şehri olmanın şehrin ekonomisinin, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde çok önemli olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Yüz bin öğrenci düşündüğünüz zaman bunun şehre bıraktığı para bir milyon lira üzerindedir. Üniversitelerin yatırım bütçelerini de dikkate aldığımız zaman yaklaşık 1.5 milyar liralık bir bütçe bizim gibi şehirler için çok önemli bir rakamdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler