Trabzon ikinci oldu

Vali Nuri Okutan, Trabzon'u da, çok önem verdiği bu konuda, Türkiye ikinciliğine taşıdı.

Trabzon ikinci oldu

Valilik yaptığı Siirt ve Sakarya'da okul öncesi eğitimdeki başarılı çalışmalarıyla bilinen Vali Nuri Okutan, Trabzon'u da, çok önem verdiği bu konuda, Türkiye ikinciliğine taşıdı.

Görev yaptığı Siirt'te, yüzde 4 olan okul öncesi eğitim oranını, dört yılda yüzde 62.99'a, Sakarya'da 3 yılda yüzde 7'den yüzde 72'ye çıkaran ve Vehbi Koç Vakfı ödülüne layık görülen Nuri Okutan, Trabzon'da da geride kalan bir yılda, bu alanda önemli bir başarıya imza attı.

Trabzon'da, 2002'de yüzde 8.4, 2003'te yüzde 9.15, 2004'te yüzde 19.90, 2005'te yüzde 31.25, 2006'da yüzde 37.79 olan okul öncesi eğitim oranı, Nuri Okutan'ın göreve başladığı 2007 yılında yüzde 61.80'e, 2008 yılında ise yüzde 84.60'a çıktı.

Okul öncesi eğitime, 33 bin 677 çocuğun dahil edildiği Trabzon, Amasya'nın ardından bu alanda ikinci oldu. Trabzon, 3-4 yaş arası çocukların okula kazandırılmasında ise 1803 çocuk ile birinci sıraya yerleşti.

Trabzon'da 2002 yılında 11 okul, 340 ana sınıfı bulunurken, bugün kentte 30 okul, 740 anaokuluna hizmet veriyor. Halen 6 anaokulu yapımı ise devam ediyor.

-''ANNE-BABALARIN İNANMALARI ÇOK ÖNEMLİ''-

Okul öncesi eğitim çok önem veren ve sık sık sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babaların eğitime inanmalarının çok önemli olduğunu, bunun çocuklara da olumlu katkı yaptığını söyledi.

Amaçlarının eğitimi her yıl daha kaliteli hale getirmek olduğunu ifade eden Okutan, şu bilgileri verdi:
''Anne ve babaların eğitime inanmaları ve çocuklarını da buna yönlendirmeleri çok önemli. Trabzon'da ve Türkiye'de bunun önemi için gerekli vurgulamalar yapılıyor ve ön plana çıkartılıyor. Siirt Valiliği görevimden itibaren önemsediğim için bu konuya ağırlık verdim. Genellikle benim bulunduğum iller Türkiye birincisi olur ama Trabzon'da ikinci olduk. Mesele zaten birinci yada ikinci olma meselesi değil. Türk toplumunun ulu önder Atatürk'ün de hedef olarak gösterdiği, çağdaş ve uygar toplumlar arasında yer alabilmesinin öncelikleri arasında, eğitim yer alıyor. Bizler de bunların gerçekleşebilmesi için çalışıyoruz.''

-EĞİTİMDE 0-7 YAŞ ÖNEMİ-

Eğitimde 0-7 yaş grubunu önemsediğini vurgulayan Okutan, sözlerini şöyle tamamladı:
''0-7 yaş çocukların yaklaşık yüzde 70'i öğrenecekleri şeyi bu dönemde kazanıyorlar. Bu dönemi es geçersek, eğitimi de es geçmiş oluruz. Onun için biz bunu Türkiye olarak da fark ettik. Bu nedenle okul öncesi eğitime ağırlık veriyoruz. Gelecek yıllarda da bu seviyeyi yükselterek kaliteyi artırmayı planlıyoruz''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler