TEV gönüllüleri gençlerin hayalleri yarıda kalmasın diye koştu!

TEV gönüllüleri “Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Burs Fonu”na katkı sağlamak için koştu.

TEV gönüllüleri gençlerin hayalleri yarıda kalmasın diye koştu!

43. İstanbul Maratonu’nun Trabzon ayağında TEV Trabzon Şubesi ve Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahinde Yavuz’un yanı sıra Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Koşu Takımı ve son sınıf öğrencileri, Türk Eğitim Vakfı için koştu. Gençler vasıtasıyla elde edilen bağış, “Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Burs Fonu” ile okul arkadaşlarının eğitimine desteğe dönüşecek.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) gönüllüleri, gençlerin hayalleri, hikâyeleri yarıda kalmasın, hepsi eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğinin bir parçası olsun diye 7 Kasım Pazar günü gerçekleşen 43. İstanbul Maratonu’nun Beşirli Sahil Yürüyüş Parkı’nda gerçekleşen Trabzon ayağında koştu. TEV, TEV Trabzon Şubesi, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahinde Yavuz, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencileri, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrenci Koşu Takımı’nın desteğiyle elde ettiği bağışla, “Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Burs Fonu” ile öğrencilere destek olacak. 

Bağışlar 150 öğrenciye bursa dönüşecek

Maraton kapsamında toplanan bağışla 150 gence destek sağlamayı hedefleyen TEV, maddi, sosyal ve psikolojik anlamda değişen yaşam koşulları nedeniyle okullarını bırakma riskiyle karşı karşıya kalan öğrenciler eğitimlerine devam edebilsin diye bu eğitim-öğretim yılında “Yarıda Kalmasın” diyor. TEV’in Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirdiği, araştırma sonuçları, her 5 TEV bursiyerden 1’inin okulu bırakma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Araştırma, öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için eğitimlerin sürdürmekte büyük sıkıntılar yaşadığını, gelecek hayallerinin yerini kaygıya bıraktığını gösteriyor. 

“Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Burs Fonu” destek olmak isteyenler, İstanbul Maratonu’nu Trabzon ayağında TEV için koşacak gönüllüler üzerinden bu bağışı gerçekleştirebiliyor.  İyilik Peşinde Koş Platformu’nun TEV sayfasında (https://ipk.adimadim.org/project/index?id=79633), projeye katılan koşucular ve hedefledikleri bağış tutarları yer alıyor. Bağışta bulunmak isteyenler, diledikleri koşucuya diledikleri miktarda destek olabiliyor. 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim