Tarih kitapları yeniden düzenlenecek

 Tarih kitaplarının değiştirilmesi konusunda yeni bir çalışma içinde olduklarını açıklayan Bakan Avcı, "Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçiriliyor." dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tarih kitaplarının yeniden düzenleneceğini söyledi. Talim Ter

Tarih kitapları yeniden düzenlenecek

 

Tarih kitaplarının değiştirilmesi konusunda yeni bir çalışma içinde olduklarını açıklayan Bakan Avcı, "Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçiriliyor." dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tarih kitaplarının yeniden düzenleneceğini söyledi. Talim Terbiye Kurulu’nun bu konuda köklü bir çalışma içinde olduğunu belirten Avcı, kitaplarda kendisini de rahatsız eden unsurların olduğunu, bütün kitapların tek tek elden geçirildiğini dile getirdi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Avrasya’da Türk Dili ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sempozyumu’na katıldı. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada tarih kitaplarının değiştirilmesi konusunda yeni bir çalışma içinde olduklarını açıkladı. Tarih kitaplarında milleti birbirinden ayıran ifadelerin çıkarılması ile ilgili çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Avcı, “Talim Terbiye Kurulumuz ortak tarih konusunda, sadece ortak tarih değil, bütün tarih eğitimi konusunda çok köklü bir yeniden değerlendirme çalışması içindedir. Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçiriliyor ve geçirilecek.
 
Ne yazık ki bizi birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman bizi ayıran, ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve bütün millete hitap edecek, bütün milletin başarılarını, ihtiva edecek tarih kitapları yazımı konusunda talim terbiye kurulumuz çok kapsamlı bir çalışma içersinde, inşallah bu çalışmanın bundan sonraki merhalelerinde bu sempozyumun verileri ile birlikte güzel bir işbirliği doğacaktır.” diye konuştu.
 
Konuşmasının ardından üniversiteden ayrılan Avcı’ya çıkışta gazeteciler yeni düzenlemeyi sordu. Değiştirilecek temalar hakkında bilgi vermeyen Avcı, “Tek tek tema olarak sayamam ancak bütün tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor, her düzeydeki tarih kitapları bir bütünlük içinde birbirini tamamlayacak şekilde yeniden hazırlanıyor.” dedi.
 
‘Kitaplarda sizi rahatsız eden bir unsur mu var?’ sorusuna ise Avcı şu cevabı verdi: “Çok var. Onları düzelttiğimiz zaman göreceğiz. Zaman konusunda da ucu açık bir çalışma. İyi bir çalışma olacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler