Tabelaları okul, kendileri sınıf

  Eğitimdeki yeni düzenlemeyle ortaokul bölümleri yeniden açılan imam hatiplere ilgi beklenenin altında kaldı. Bazı imam hatip liseleri ilköğretim okullarının içinde tek sınıf olarak hizmet veriyor iİmam hatip ortaokulları yeni düzenlemeyle birlikte 15 yı

Tabelaları okul, kendileri sınıf

 

 Eğitimdeki yeni düzenlemeyle ortaokul bölümleri yeniden açılan imam hatiplere ilgi beklenenin altında kaldı. Bazı imam hatip liseleri ilköğretim okullarının içinde tek sınıf olarak hizmet veriyor

 

iİmam hatip ortaokulları yeni düzenlemeyle birlikte 15 yıl aradan sonra öğrenci aldı. Okulların imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi çalışmaları bazı okullarda velilerin protestolarına neden olurken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bazı okulların az sayıda kayıt almaları nedeniyle kapatılabileceğini açıklaması bu okulların ortaokul bölümlerini tekrar gündeme getirdi. İstanbul’daki imam hatip ortaokullarının bazıları başka okulların bünyesinde eğitim veriyor.

Bu okulların büyük kısmını ise ilkokullar oluşturuyor. Az sayıda öğrenci alan imam hatip ortaokullarında ilkokul ile aynı binada oluşturulan 1-2 sınıfta eğitim öğretim yapılıyor. Bazı okullarda ise aynı binada ilkokul öğrencileri ile  ortaokul öğrencileri sabahçı-öğlenci olarak eğitime devam ediyor. Bazı örnekler şöyle:

 

Sadece 36 kayıt

Beşiktaş’taki Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu’na  ise 36 imam hatip ortaokulu öğrencisi kayıt yaptırdı. Kayıt oranının beklenenin çok altında kalması nedeniyle okul içinde tek bir sınıf imam hatip eğitimi alacak öğrenciler için ayrıldı. Binanın diğer katlarında ilk okul öğrencilerinin eğitim almasına ve imam hatipli öğrencilerin yalnızca 5A sınıfında bulunmasına rağmen okulun tabelası ise “Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu” şeklinde.

 

15 kişilik sınıf

Tek binada tek bahçe içinde eğitim öğretim yapan öğrencilerin tek farklılığı çıkış saatleri. İlkokul öğrencilerinin dersleri 14.30’da sona ererken imam hatip ortaokulu öğrencileri ders sayılarının fazla olması nedeniyle 16.00’da çıkış yapıyor.

Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu’da hem ilk hem de imam hatip ortaokulu olarak hizmet veriyor. İmam Hatip Ortaokulu’nun 57 öğrencisi bulunuyor. Sabahçı- öğlenci olarak ikili eğitim yapılan okulda imam hatip öğrencileri sayıları az olması nedeniyle ortalama 15 kişilik sınıflarda eğitim alıyor. Bahçelievler’deki İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu’nun ise 19 imam hatip öğrencisi var.

Yaklaşık 500 kayıt beklenen okulun farklı binalarında da İbni Sina Ortaokulu ve İbni Sina İlköğretim Okulu yer alıyor. İmam hatip ortaokuluna dönüştürülen bir diğer okul olan Bahçelievler Kemal Hasoğlu İmam Hatip Ortaokulu’na da bu yıl ilkokul birinci sınıf öğrencisi kaydı alınmadı. Okulun mevcut öğrencileri eğitim öğretime devam ederken, imam hatip ortaokulunun 210 öğrencisi de aynı binada farklı katlarda eğitim yapıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler