Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları - MEB girişi ile atama sonucu öğrenme

Bugün sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklanıyor

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları - MEB girişi ile atama sonucu öğrenme

Toplamda 20 bin öğretmen için bugün büyük gün. 29 Eylül'de açıklanan mülakat sonuçları sonrası öğretmen adayları atama tercihlerini de 7 Ekim'e kadar yaparak beklemeye geçmişti. Bugün Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklanacak ve 20 bin adayın nerede çalışacağı belli olacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamada 15 bin kadro ile dersane ve etüt merkezinde çalışmakta olan 5 bin kadroyu ilgilendiren sözleşmeli öğretmen alımının atama sonuçları bugün 17.00'de duyurulacak. Bakanlık, sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının www.meb.gov.tr adresi üzerinden duyurulacağını bildirdi.


KONTENJANLAR

En çok kontenjan 4 bin 334 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Onu 1.555 kontenjanla İngilizce ve 1.479 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti. Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin ‘sözleşmeli öğretmen’in atamaları bugün beli olacak.. ‘Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik’e göre, sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 puan alma şartı var. Sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptığı okulda kadroya atanacak. Atandıkları yerde iki yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. 

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Atama sonuçlarını öğrenmek isteyenler MEB'in sistemine girerek öğrenebilecekler

Öncelikli adım MEBBİS'E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak Mebbis şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS'te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim