Sınavda bir skandal daha!

Tunceli'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapıldığı okulun sınıfında, sınavdan 1 gün sonra bir öğrenciye ait soru kitapçığı ve sınav cevap kağıdı bulundu. Kitapçık ve cevap kağıdı kentteki Sınavlar Koordinatörü Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.

Sınavda bir skandal daha!

Tunceli'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapıldığı okulun sınıfında, sınavdan 1 gün sonra bir öğrenciye ait soru kitapçığı ve sınav cevap kağıdı bulundu. Kitapçık ve cevap kağıdı kentteki Sınavlar Koordinatörü Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ'un talimatıyla posta ile ÖSYM'ye gönderildi.

Tunceli'de YGS'nin yapıldığı Vali Mehmet Ali Türker İlköğretim Okulu'nun bir sınıfında 14 öğrenci sınava girdi.

Sınavın ardından öğrenciler, kağıtlarını sınıfta görevli salon başkanı olan Tunceli Üniversitesi'nde görevli okutman Ahmet Tavacı ve gözetmen Elif Sarı'ya verip salondan ayrıldı.

 

Tavacı ile Sarı da, öğrencilerin soru ve kitapçıkları ve cevap kağıtlarını tutunak ile ÖSYM bina temsilcisine teslim etti.

 

Bina temsilcisi de 14 öğrenciye ait soru kitapçığı ve cevap kağıtlarını mühürleyip, kilitli sandığa koyarak tutanakla ÖSYM İl Temsilcisine teslim etti.

 

YGS'nin ardından pazartesi sabahı okula gelen öğrenciler sınıftaki sıra üzerinde bir öğrenciye ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı bulunca durumu öğretmenlerine bildirdi.

 

Okul yönetimi devreye girerek, durumu ÖSYM Temsilcisi Muharrem Binici'ye bildirdi.

 

Binici okula giderek, soru kitapçığı ve cevap kağıdını tutanakla teslim aldı.

 

Rektör talimat verdi İddiaya göre, Binici kentteki Sınavlar Koordinatörü olan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ'u arayarak durumu anlatıp, ne yapabileceklerini sordu.

 

Rektör Prof.Dr. Boztuğ, tutanak tutulup, soru kitapçığı ve cevap kağıdını ÖSYM'ye posta ile gönderilmesi talimatını verince, soru kitapçığı ve cevap kağıtı, posta yoluyla Ankara'ya gönderildi.

 

Tunceli Üniversitesi'nde memur olan ÖSYM temsilcisi Muharrem Binici, açıklama yapamacağını söyledi. Binici, konuyla ilgili açıklamayı Rektör Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, ya da ÖSYM Başkanlığı'nın yapabileceğini belirtti.

 

Kent dışında bulunan Rektör Prof.Dr. Durmuş Boztuğ'a ise ulaşılamadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler