Sınav sisteminde radikal değişiklik

 Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Çocukları test cenderesinden, çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Açık uçlu sorularla yürüyen bir seçme daha sağlıklı olur diye düşünüyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Beli

Sınav sisteminde radikal değişiklik

 

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Çocukları test cenderesinden, çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Açık uçlu sorularla yürüyen bir seçme daha sağlıklı olur diye düşünüyoruz" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) yapılması planlanan değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
TED Ankara Koleji'nde Türk Eğitim Derneğinin düzenlediği Uluslararası Eğitim Forumu'na katılan Nabi Avcı, bir izleyicinin SBS'ye ilişkin sorusunu yanıtladı.
 
Avcı SBS ile ilgili kapsamlı bir değişikliği bir yıla sığdırmanın mümkün olmadığını belirtti.
 
Çocukların 4 yılda ders içi ve ders dışı birçok faaliyet yaptığını anlatan Avcı, bu performanslarını, başarılarını ders dışı etkinliklere dahil etmeye yönelik bir sistem planladıklarını kaydetti.
 
Şu anda geriye dönük performans değerlendirmesi yapılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Avcı, "Çocukları test cenderesinden, çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Açık uçlu sorularla yürüyen bir seçme daha sağlıklı olur diye düşünüyoruz. Ancak çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler