Seçimi Trabzonlu Akyüz kazandı

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçiminde en çok oyu Prof. Dr. Ali Akyüz aldı. Akyüz 483 oy aldı. Seçimler herhangi bir itiraz olasılığına karşılık baştan sona görüntülü olarak kaydedildi. Seçimlerde en fazla oyu alan 6 rektör adayının ismi YÖK'e bi

Seçimi Trabzonlu Akyüz kazandı

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçiminde en çok oyu Prof. Dr. Ali Akyüz aldı. Akyüz 483 oy aldı.

Seçimler herhangi bir itiraz olasılığına karşılık baştan sona görüntülü olarak kaydedildi. Seçimlerde en fazla oyu alan 6 rektör adayının ismi YÖK'e bildirilecek.

Daha sonra YÖK, adayların sayısını 3'e indirerek, birinin atanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak.

İÜ'de seçimlere katılan rektör adayları şunlar:

“Prof. Dr. Gedik Akdeniz, Prof. Dr. Ali Akyüz, Prof. Dr. Ahad Andican, Prof. Dr. M. Veysel Batmaz, Prof. Dr. Gülçin Bermek, Prof. Dr. Melih Boydak, Prof. Dr. Kadir Erdin, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. N. Erhun Eyüpoğlu, Prof. Dr. Mustafa Keçer, Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. N. Kenan Ulualp, Prof. Dr. Seyfettin Uludağ.”

Bu arada, Fen Fakültesi girişinde polis geniş güvenlik önlemi alırken, yine fakülte girişinde bir grup öğrenci oturma eyleminde bulunarak, demokratik olmadığı gerekçesiyle üniversitedeki rektör seçimini protesto etti. Daha sonra fakülteye girmek isteyen öğrencilere müdahale eden polis, bazı öğrencileri gözaltına alarak grubu dağıttı.

:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim