SBS'nin yerine sınav gelecek mi?

Eğitimciler hazırlık aşamasında olan yeni sistemi bir çok açıdan eleştirirken, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, SBS yerine uygulanacak tartışmalarla ilgili son noktayı koydu.SBS yerine herhangi yeni bir sınav getirmediklerini söyleyen Tekin konu

SBS'nin yerine sınav gelecek mi?

Eğitimciler hazırlık aşamasında olan yeni sistemi bir çok açıdan eleştirirken, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, SBS yerine uygulanacak tartışmalarla ilgili son noktayı koydu.

SBS yerine herhangi yeni bir sınav getirmediklerini söyleyen Tekin konuşmasına şu açıklamalarla devam etti:

“SBS bu yıl olmayacak. Bu 7-8 yıldır üzerinde çalışılan bir durumdur. 16 ilde rastgele seçilmiş paydaşlarla çalıştaylar yapıldı. Bu çalıştaylardan elde edilen veriler toparlanarak paylaşılacak. Ortaöğretime yerleştirmede öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarında aldığı eğitimle yerleşeceği, sınav stresi yaşatmayan bir sistem ikame etmeye çalışıyoruz.  Okullarda okutulan temel derslerdeki yazılılardan bir tanesi merkezi yapılarak bu değerlendirme yapılacak. SBS’nin yerine ikame edilen yeni bir sınav olmayacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler