SBS puanına itiraz

İzmir'de SBS'de ikili kopya iddiasıyla oğullarının matematik puanının hesaplanmadığını öne süren aile, ikili kopya işleminin iptali için MEB'e başvurdu. Konak'ta özel bir dershanede çalışan tarih öğretmeni Aylin Şimşirler, Gazi Ortaokulu öğrencisi oğlu De

SBS puanına itiraz
İzmir'de SBS'de ikili kopya iddiasıyla oğullarının matematik puanının hesaplanmadığını öne süren aile, ikili kopya işleminin iptali için MEB'e başvurdu.
 
Konak'ta özel bir dershanede çalışan tarih öğretmeni Aylin Şimşirler, Gazi Ortaokulu öğrencisi oğlu Deniz Şimşirler'in matematik puanının ikili kopya iddiasıyla hesaplanmadığını belirlerek, kopya çekmenin söz konusu olmadığını savundu.
 
Oğlunun sınav kitapçığını kendisinin aldığını, cevapların açıklanmasının ardından tahmini puan hesabı yaptıklarını anlatan Aylin Şimşirler, şöyle konuştu:
 
"Sınav sonucu 12 Temmuz'da açıklandığında Deniz'in Matematik puanının ikili kopya iddiasıyla hesaplanmadığını gördük. Deniz kopya çekmediğini söylüyor. Sınava girdiği okulda da kopya ile ilgili bir tutunak yok. Soru kitapçığında matematik testinde oğlumun yaptığı yanlışlarını gördüm. Kopya çekse o yanlışlar kitapçıkta görülmez. Aynı salonda sınava giren adayların cevapları belli bir oranda birbirine benzediğinden bilgisayar otomatik olarak kopya işlemi yapıyor. Ancak Deniz'in kopya çekmediği soru kitapçığında belli oluyor. 388 civarında puan almasını beklerken 305 puan aldı. Bilgisayar hatası insanların hayatını etkiliyor. Bu yaşta bir çocuğa böyle bir imaj yüklenmemeli."
 
Aylin Şimşirler, sınav sonucuna yasal süre içinde itirazbu bulunduklarını ifade ederek, Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı'na ikili kopya işleminini iptali ve puanın yeniden hesaplanması için başvurduklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim