Samsun'a Trabzonlu müdür

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Trabzon doğumlu Çankaya Tapu Kadastro Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Dr. Mustafa Cora görevine başladı. Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'un Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne ata

Samsun'a Trabzonlu müdür

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Trabzon doğumlu Çankaya Tapu Kadastro Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Dr. Mustafa Cora görevine başladı. 

Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'un Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından yerine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melih Erdem vekalet ediyordu. Erdem'in vekalet ettiği Samsun İl Müdürlüğü makamına Ankara Çankaya Tapu Kadastro Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Dr. Mustafa Cora atandı. Yeni görev yerine gelen Cora, Samsun Valiliği, Omü, İl Özel İdaresi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen 'Samsun Eğitim Şurası'na katıldı. Eğitim şurası aynı zamanda halef selef müdürleri de bir araya getirdi.

Şuraya konuk olarak katılan eski Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ile selefi Dr. Mustafa Cora bol bol sohbet etme imkanı buldu. Samsun'un çok özel bir yer olduğunu söyleyen Cora, "Çok güzel şeyler yapmak için buradayız, ama biz bunu hep birlikte yapacağız. Ben Samsun'a uzak birisi değilim, çocukluğumda buralarda bulundum. Eğitimi bilimsellik ışığında güzel projelerle güzel işler yapma gayretinde olacağız." dedi.

Mustafa Cora, 1959 yılında Trabzon'un Tonya ilçesinde doğdu. 1984 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirerek 1985 yılında öğretmen olarak göreve başladı. 1994 yılından bu yana idareci olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı. İyi derecede Arapça ve Fransızca bilen Cora, evli ve 3 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim