Rize'den Ordu'ya kardeş eli

Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Ordu'nun Akkuş ilçesi Kurtboğaz Asakboyu İlköğretim Okulu'nu "kardeş okul" ilan ederek yardımda bulundular. Bir arkadaşlarının internetten resim göndermesiyle başlayan kardeş okul girişimini ünive

Rize'den Ordu'ya kardeş eli

Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Ordu'nun Akkuş ilçesi Kurtboğaz Asakboyu İlköğretim Okulu'nu "kardeş okul" ilan ederek yardımda bulundular.

Bir arkadaşlarının internetten resim göndermesiyle başlayan kardeş okul girişimini üniversite yönetimine söyleyen Onur Us ve arkadaşları, Rektör Prof. Dr. Saadettin Güntekin'in de onayı ile üniversitede adete seferberlik ilan ederek yardım topladı. Kurtboğaz Köyü Asakboyu İlköğretim Okulu ile hemen irtibata geçen üniversiteli öğrenciler, okulun eksiklerini belirleyerek öğrenciler için mont, ayakkabı ve kitap ile ana sınıfı için de gerekli olan malzemeleri temin ettiler.

Fındıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Akkuş ilçesi Kurtboğaz Köyü Asakboyu İlköğretim Okulu'na gelerek yardım malzemelerini teslim ettiler. Okul Müdürü Nuh Atasoy, zor şartlarda eğitim verdiklerini belirterek, "Şehir merkezine uzak bir yerdeyiz. Devletimizin desteği de bir yere kadar. Bizi kardeş okul ilan ederek bizlerin eksiklerini tamamlayan Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu'na çok teşekkür ederiz" dedi.

Üniversiteli öğrenciler adına açıklama yapan Onur Us ise, "Bir arkadaşımızın tavsiyesi ile bu işe başladık. Buraya geldiğimizde yapmış olduğumuz işin ne kadar isabetli olduğunu gördük. Bize bu konuda yardımcı olan üniversite yönetimimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Öğrenciler ise yardımlar için teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler