Polislere ÖSYM'den müjde!

Polise öğretmenler gibi görev yaptığı her sınavbaşı 80 TL ödenecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınavlarında görev alan kamu personeline ücret verilmesi uygulaması artık polisleri de kapsayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çabaları son

Polislere ÖSYM'den müjde!

Polise öğretmenler gibi görev yaptığı her sınavbaşı 80 TL ödenecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınavlarında görev alan kamu personeline ücret verilmesi uygulaması artık polisleri de kapsayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çabaları sonucu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavların güvenliğini sağlayan, soru kitapçıkları ve cevapların taşınmasında kuryelik yapan polislere döner sermayeden ücret ödemeyi kabul etti. Uygulama ilk kez kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen ve 31 Ekim'de yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda görev yapan 7 bin 500 polise ödeme yapılmasıyla başlandı.

Öğretmenlerle aynı ücret

ÖSYM bundan sonra yapacağı sınavlarda "gözetmen" vb. görev alan öğretmenlere ödediği ücretin aynısını polislere ödeyecek. Yaklaşık 3.5 milyon adayın katıldığı KPSS ile 3 milyon gencin katıldığı YGS, LYS ve PMYO gibi sınavlarda görev alacak polisler artık ücret alacak.

Döner sermayeden karşılanacak

ÖSYM, polislere verdiği ücreti döner sermaye işletmesinden karşılayacak. Yükseköğretim Kanunu'nun 21.2.2001'de değiştirilen 10. maddesinde, "Döner sermaye faaliyetlerinin gerektirdiği giderler ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi için gerekli her türlü harcamalar döner sermayeden yapılır" hükmü bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler