PKK,Beytüşşebap'ta okula saldırdı

 Bir hafta sonra eğitime açılması planlanan Şehit Yalçın Aydın Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) yeni binasına terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlendi. PKK'nın son günlerde adeta saldırı üssü haline getirdiği  Beytüşşebap köylerinden 350

PKK,Beytüşşebap'ta okula saldırdı

 Bir hafta sonra eğitime açılması planlanan Şehit Yalçın Aydın Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) yeni binasına terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

 

PKK'nın son günlerde adeta saldırı üssü haline getirdiği  Beytüşşebap köylerinden 350 çocuğun eğitim göreceği Şehit Yalçın Aydın Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun zemin katına konulan bomba patlatıldı. Bununla da yetinmeyen teröristler, okulun arka tarafındaki duvarlara roket fırlattı. Patlamada, okulun pencere ve kapıları kırılırken duvarları yıkıldı.

 

Olay sonrası ilçeye 200 metre uzaklıkta bulunan okul inşaatının birinci katı kullanılmaz hale geldi. Uzman bir ekip, 1,5 milyon TL'ye mal olan binanın kolonlarının patlamadan zarar görüp görmediğini belirlemek için inceleme yapıyor.

Kolonlarının zarar gördüğü yönünde rapor verilmesi halinde okul binası yıkılıp yeniden yapılacak. İlçenin hem ilk hem de ortaöğretimde Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyleyen Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ise hiçbir engele takılmadan eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler