’’Özel okula teşvik desteği’’ başvuruları uzatıldı

Özel okulda okumak isteyen öğrenciler için devlet tarafından verilecek teşvik desteğine başvurular 29 Ağustos Cuma gününe kadar uzatıldı.Konuyla ilgili özel bir televizyon kanalında konuşan Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı

’’Özel okula teşvik desteği’’ başvuruları uzatıldı

Özel okulda okumak isteyen öğrenciler için devlet tarafından verilecek teşvik desteğine başvurular 29 Ağustos Cuma gününe kadar uzatıldı.

Konuyla ilgili özel bir televizyon kanalında konuşan Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, sürenin uzatıldığına dair müjdeyi verirken velilerin bu süreyi iyi kullanması gerektiğini vurguladı. Projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Koç, 10 yılı aşkın bir süredir devam eden çalışmaların hayata geçirilmesini ciddi bir adım olarak nitelendirdi.

MEB tarafından yapılan süreyi uzatma açıklamasını olumlu bulduklarını belirten Koç, teşvikten yararlanarak çocuğunu özel okulda okutmak isteyen öğrenci velilerinin en kısa sürede çocuklarının okuduğu resmi okula giderek haziran ayına ait resmi gelir belgesiyle başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Beklentilerin üzerinde bir kontenjan ayrıldığına dikkat çeken Koç, “Milli Eğitim Bakanlığımızın, genel müdürümüzün ve ekibini çalışmaları ile çok ciddi bir kontenjan söz konusu. Bazı aksaklık ve problemler olabilir. Ama bunların aşılacağına inanıyorum. Bizim beklentimiz iller bazında ayrılan kontenjanların tamamının kullandırılması yönündedir” dedi.

Açıklanan kontenjanların kullandırılması yönünde konuşan Koç, şunları söyledi: “Gelişmiş ve modern ülkelerde devlet, evlatlarının tüm okuma masraflarını karşılıyor. Bizde bu çalışma ile yüzde 20’lik bir kontenjan dolsa bile büyük bir rakam olur. Ayrıca biz bu çalışmayı bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. İleride bu desteğin yüzde 50’lere ulaşacağını ümit ediyoruz.”

Devlet tarafından sağlanan teşvik desteğinin sonuçlarından öğrenci, veli, özel okul, devlet kısacası her kesimin istifade edeceğini vurgulayan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece özel okullar için konuşmuyorum. Bu teşvikle resmi okullardaki dolu kontenjanlarda boşalarak, öğretmen öğrenci ilişkisi daha rahat kurulacak. Geleceğimiz olan çocuklarımız hem resmi okullarda hem de özel okullarda daha iyi daha kaliteli eğitim alacaklar.”

Uygulamaya konulan yönergenin gelecek için güzel başlangıç olduğunu yineleyen Koç, beklentilerinin desteğin artması yönünde olduğunu söyledi. Özel okulların da ülkenin geleceğine hizmet ettiğinin altını çizen Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Biz özel okullar olarak belki bazı kesimler tarafından ayrı bir hizmet yapısı olarak görülebiliriz. Ancak bilinmelidir ki, resmi okullarında özel okullarında statüleri aynıdır. Özel okullar da bu ülkenin geleceğine faydalı genç yetiştirmek için çalışıyorlar. Şunu ifade etmek isterim ki; bu destek ülkemizin geleceğine destektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler