Özel okul zam oranı belli oldu! Bakan Özer açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zamlarına ilişkin açıklama yaptı.

Özel okul zam oranı belli oldu! Bakan Özer açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zammının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı.

Bakan Özer, toplantının ardından şu ifadeleri kullandı.

Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında MEB olarak 2023 fiyatlarının %65 olarak belirlenmesi kararını aldık. Özel öğretim kurumları temsilcileriyle de bu oranı konuşup tartıştık.

Buradaki arkadaşlarımızın tamamı fiyatın yetersiz olduğu kanaatini ilettiler. Ama biz hem hükümet olarak hem MEB olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve tüketici fiyat endeksini dikkate alarak fiyatı belirleme kararı aldık. Hem de velilerimizi destekleme anlamında bu kararı aldık.

Ve bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız. Yeni almış olduğumuzun kararın tüm öğrencilerimize, öğretim kurumlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu zorlukları da her ne kadar sektör temsilcileri kabul etmese de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları birlikte aşacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim