ÖSYS’ye başvuru başlıyor

2013-ÖSYS başvuruları 2-15 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Lise müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları başvuru süresince görev yapacak. 2013-2014 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş de dahi

ÖSYS’ye başvuru başlıyor

2013-ÖSYS başvuruları 2-15 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Lise müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları başvuru süresince görev yapacak. 

2013-2014 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş de dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar için 2013-ÖSYS başvuru süreci yarın başlıyor. Sınavsız geçiş için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)-2013’e girme zorunluluğu yok ama sisteme (2013-ÖSYS) başvurma zorunluluğu var. Adaylar, 2013-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna, www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Lise Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları 2013-ÖSYS başvuru merkezi olarak görev yapacak.
 
Henüz mezun olmamış adaylar kendi liselerinde başvuruda bulunabilecek. Mezunlardan 2011 veya 2012 ÖSYS’den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezinde yapabilecek. 
 
Mezun adaylardan 2011 ve 2012-ÖSYS’nin her ikisine de başvurmamış olanlar ile 2011 veya 2012-ÖSYS’ye başvurmuş ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar internetten bireysel başvuru yapamayacak. Başvurularını herhangi bir başvuru merkezinden gerçekleştirecek.
 
ONAYLI DİPLOMA ŞART
 
Mezun olan adaylardan 2011 ya da 2012’de ÖSYS’ye başvurmuş olanlardan bilgilerinde değişiklik olmayanlar, sınav ücretini yatırmış olarak, dilerlerse başvurularını www.osym.gov.tr’den bireysel olarak internet ortamında yapabilecek. İsterlerse, sınav ücretini yatırmış, Başvuru Formunu doldurmuş olarak randevu saatlerinde merkezlerinde başvuru yapabilecek. 
 
Mezun olan 2011 ya da 2012’de ÖSYS’ye başvurmuş adaylardan bilgilerinde değişiklik olanlarsınav ücretini yatırmış, Başvuru Formunu doldurmuş olarak ve değişikliklerle ilgili belgelerini bir zarfa koymuş olarak randevu saatlerinde başvurularını yapacaklar. Mezun olanlardan ÖSYS’ye ilk kez başvuracak olanlar onaylı diplomalarının bir suretlerini de başvuru merkezine teslim edecekler.
 
Sınav ücreti 40 TL
 
2013-ÖSYS’ye (Sınavsız geçişe de) ilişkin başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler 2013-ÖSYS Kılavuzu’nda yer alacak. YGS-2013 sınav ücreti 40 TL. YGS’ye girmeyecek ve sadece sınavsız geçişten yararlanacaklar 10 TL ücret ödeyecek. Sınav ücretleri Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank ve Kuveyt Türk Katılım bankalarının tüm şubelerinden ve internetten yatırılabilir.  
 
Lise son sınıfta okuyan adaylar sınav ücretini yatırmış, başvuru formunu doldurmuş olarak randevu saatlerinde kendi okullarında başvurularını yapacaklar. Öğrenim bilgilerinden sadece 11-15. maddeleri doldurup, 16-18. maddeleri boş bırakacaklar ve okullarından bir yetkiliye bunu onaylatacaklar.
 
Şİfrenİzİ  paylaşmayın
 
YGS-2013 Sınav Merkezi seçiminde iki ayrı merkez tercih edilecek. Adres ve okul ili İstanbul olanlar her iki tercihi de İstanbul’dan, adres ve okul ilinden sadece biri İstanbul olanlar sadece bir tercihini İstanbul’dan yapabilecek. Adres ve okul ilinden ikisi de İstanbul olmayanlar sınav merkezi tercihlerini İstanbul’dan yapamayacak. Adayların, başvuru merkezi yetkililerince çıktısı alınarak formdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeleri ve onaylamaları şart. Başvuru sırasında verilecek şifreler, daha sonraki tüm internet işlemlerinde gerekeceğinden kimseyle paylaşmaması gerekiyor.
 
AJANDA
 
Sınavı ücreti yarın son  Özel akşam liselerinin 9 ve 10’uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen, birinci dönem ikinci Öğrenci Değerlendirme Sınav ücretleri için yarın son gün. Öğrenciler yarın akşama kadar ilgili bankalara sınav ücretini yatılabilirler.
 
11 araştırma görevlisi alınacak Sakarya Üniversitesi (SAÜ), çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 1 öğretim ve 11 araştırma görevlisi ile 4 uzman alacak.
 
Adapazarı Meslek Yüksekokulu’nda 1 öğretim görevlisi, Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nde 3, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 6, İletişim Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda birer araştırma görevlisi, rektörlükte 2, Mühendislik ve Tıp Fakültesi’nde de birer uzman görevlendirilecek. Adayların 11 Ocak’a kadar rektörlüğe müracaat etmeleri gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler