ÖSYM'nin ismi değişiyor!

ÖSYM'yi 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi' adıyla yeniden yapılandıran yasa teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyon, teklifi alt komisyon metni üzerinden görüştü.Teklife göre, ÖSYM'nin adı 'Ölçme, Seçme ve

ÖSYM'nin ismi değişiyor!

ÖSYM'yi 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi' adıyla yeniden yapılandıran yasa teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

 

Komisyon, teklifi alt komisyon metni üzerinden görüştü.Teklife göre, ÖSYM'nin adı 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı' şeklinde değiştirilecek. Başkanlık, idari ve mali özerkliğe sahip, YÖK ile 'ilgili', merkezi Ankara'da bulunan özel bütçeli bir kuruluş olacak.

 

Başkanlık, başta yüksek öğretim kurumlarında ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenim görecek adayların puan sıralamasına göre tespiti veya yerleştirilmesi ile yüksek öğretim kurumlarında atama veya yükselmelerde esas alınan sınavlar olmak üzere, her türlü bilim, yetenek veya yabancı dil sınavları ile gerektiğinde yerleştirme işlemlerini yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim