ÖSYM'den acı itiraf

  “Her gece uykumun kaçtığını söyleyebilirim” diyen Demir, “1970’lerin tekniğiyle 2012’lerde ölçme yapıyoruz. ÖSYM, 40’a yakın sınav yapıyor. Yine aynı kadroyla sınavları yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde gittiğinde bir yerde çökecektir. Güçlenmesi gerek. Ö

ÖSYM'den acı itiraf

 

 “Her gece uykumun kaçtığını söyleyebilirim” diyen Demir, “1970’lerin tekniğiyle 2012’lerde ölçme yapıyoruz. ÖSYM, 40’a yakın sınav yapıyor. Yine aynı kadroyla sınavları yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde gittiğinde bir yerde çökecektir. Güçlenmesi gerek. ÖSYM şu anda inanılmaz zayıf bir kurum. Verilecek destekle Türkiye’nin test merkezi olacaktır” ifadesini kullandı.Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasanın, üniversite girişte uygulanan ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) sistemine son vermesine yönelik düzenlemenin değiştirilmesiyle ilgili Meclis’e sunulan yasa teklifini desteklerini söyleyen Demir, “Yasayla düzenlenmesini istiyoruz. 

4+4+4’e destek

Sürecin ortasında kurallar değişti” dedi. Demir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013’te öğretmenlere alan sınavı yapılacağını açıkladı. Öğretmen adaylarının KPSS Eğitim Bilimleri Testi’ne göre atamalarının yapıldığını söyleyen Demir, “Eleştiri aldığımız konu, matematik öğretmenlerinin de fizik öğretmeninin de müzik öğretmeninin de aynı testle belirlenmesi” derken, şöyle devam etti:

“Sayın Milli Eğitim Bakanı, ‘öğretmen alan sınavı’ yapılması gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013’te alan sınavı yapacağız. Genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl öğretileceğine dair sorular soracağız. Yani bir matematik öğretmeni genel kültür, genel yetenek sorularına tabi tutulacak, bir matematik öğretmeni eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyon onlara tabi tutulacak, matematiğin nasıl öğretilmesi gerektiği yönündeki sorulara maruz kalacak bunlarla ölçeceğiz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim