ÖSYM takvimi belirledi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 yılında yapılacak sınavlara ilişkin takvimi belirledi.Buna göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 1 Nisan 2012, Lisans Yerleştirme Sınavları ise 16-17 Haziran ve 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleşti

ÖSYM takvimi belirledi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 yılında yapılacak sınavlara ilişkin takvimi belirledi.

Buna göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 1 Nisan 2012, Lisans Yerleştirme Sınavları ise 16-17 Haziran ve 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2012 sınav takviminin belirlenmesinde önceliğin YGS ve LYS olduğu belirtildi.

Sınav güvenliğinin daha da artırılmasına yönelik ÖSMC tarafından gerçekleştirilen maliyet artırıcı teknolojik yeniliklere rağmen, yapılan tasarruf ve telif hakları kapsamında elde edilen gelirin, adaylara en iyi, en güvenli hizmeti verebilmek amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

Açıklamada, sınav ve yerleştirme gibi hizmetlere ilişkin adaylardan alınan ücretlerde herhangi bir artış yapılmayarak adaylara yeni maliyetler yüklenmeyeceğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim