ÖSYM savunmasını sundu!

Ygs'de sınav takvimi işliyor ama tartışmalar bitmiyor. ÖSYM, Ygs puanlarını açıkladı; sonucu beğenmeyen bazı adaylar itiraz edip de puanlarını yükseltince diğer adaylar da ÖSYM önünde itiraz kuyruğu oluşturdu. Türk Eğitim-Sen'in elindeki rakamlara göre ya

ÖSYM savunmasını sundu!

Ygs'de sınav takvimi işliyor ama tartışmalar bitmiyor. ÖSYM, Ygs puanlarını açıkladı; sonucu beğenmeyen bazı adaylar itiraz edip de puanlarını yükseltince diğer adaylar da ÖSYM önünde itiraz kuyruğu oluşturdu. Türk Eğitim-Sen'in elindeki rakamlara göre yapılan itirazlar 20 bini geçti.

Bu sefer ortaya takvim sorunu çıktı. Çünkü ikinci basamak sınavı için başvurular 11 Mayıs Çarşamba günü bitecek ama Ygs'ye 27 Mayıs'a kadar itiraz edilebilecek. Yani, itirazı sonucunda, 20 Mayıs'ta "ikinci basamağa girebilirsiniz" yanıtını alan bir adayın durumunun ne olacağı belirsiz.

Karışıklık yaşanmaması için ÖSYM incelemelerini hızlandırdı.

ÖSYM, adayların cevap kağıtlarını internet sitesine koydu. Böylece kurum, kendi kağıdını inceleyen adayları itiraz etmekten vazgeçirmeyi planlıyor.

SINAV TAKVİMİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK TEHDİT İSE YARGIDAN GELEBİLİR

Ygs'nin iptalini görüşecek Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin savunma için ÖSYM'ye verdiği süre bugün doldu.

Yargıdan çıkabilecek bir yürütmeyi durdurma ya da iptal kararında başa dönülecek. Açıklanan puanların ya da itirazların anlamı kalmayacak çünkü ÖSYM en baştan Ygs yapmak zorunda kalacak.

Sınav takvimi nedeniyle ayrı bir Ygs yapamayacak olan ÖSYM ilk ve ikinci basamakları bu seneye özgü olarak tek sınavda birleştirecek.

BUGÜN AÇIKLAMA YAPILMAYACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, ''Ygs'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili bugün bir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

Başsavcılık yetkilileri, kamuoyundaki beklentiye paralel olarak soruşturmayı bir an önce tamamlamak istediklerini belirtti.

Soruşturmaya ilişkin, bugün bir açıklama yapılmayacağını ifade eden yetkililer, soruşturma tamamlandığında kamuoyunun en kısa sürede bilgilendirileceğini ifade etti.

ÖSYM SAVUNMASI MAHKEMEDE

ÖSYM, Ygs'de şifre iddiaları ile ilgili savunmasını İdare Mahkemesi'ne sundu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler