ÖSYM Hatayı Düzeltti

Alaşehirli Lütfiye Ekşi, ÖSS sonucunda okul başarı puanının hatalı hesaplandığı ileri sürerek yaptığı şikayetin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilmesiyle büyük sevinç yaşadı.

ÖSYM Hatayı Düzeltti

Alaşehirli Lütfiye Ekşi, ÖSS sonucunda okul başarı puanının hatalı hesaplandığı ileri sürerek yaptığı şikayetin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilmesiyle büyük sevinç yaşadı. Hatanının düzeltilmesiyle 49 bin 886. olduğu Türkiye sıralamasında 1719'unculuğa yükselen Ekşi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tercih edeceğini söyledi.

Ahmet Altan Anadolu Lisesi mezunu Lütfiye Ekşi, ikinci kez girdiği ÖSS'nin sonuçları açıklandığında hayal kırıklığına uğradı. Kendisine gönderilen sınav sonuç belgesinde, 96.280 olan okul başarı puanının 50 olarak yazıldığını fark eden Ekşi, ÖSYM'ye başvurdu.

Ekşi'nin 311.438 olan eşit ağırlıklı puanı düzeltilerek, 348.894'e yükseltildi. Lütfiye Ekşi, "Beklediğimin çok altında puan alınca, çok şaşırmıştım. Bu nedenle günlerce ağladım. Adalet yerini buldu" dedi.

Alaşehir Sınav Dergisi Dersanesi kurucusu Ahmet Kuş, "Puanların açıklanmasıyla şoke olduk. ÖSYM'nin anlayışlı ve yapıcı bir tutum izlemesi, Ekşi gibi mağdur durumda olan öğrencilerimizin kaybolan mutluluklarını geri getirdi. ÖSYM'yi de bu tutumundan dolayı kutluyoruz" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim