ÖSYM Başkanı savcılıkta!

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, KPSS'deki kopya skandalını araştıran savcıyla ikili görüşme gerçekleştirdi... Görüşmeyle ilgili ayrıntılar ise henüz açıklanmadı.Kopya skandalı nedeniyle tekrar yapılan KPSS Eğitim Bilimle

ÖSYM Başkanı savcılıkta!

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, KPSS'deki kopya skandalını araştıran savcıyla ikili görüşme gerçekleştirdi... Görüşmeyle ilgili ayrıntılar ise henüz açıklanmadı.

Kopya skandalı nedeniyle tekrar yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını 'http://www.osym.gov.tr/' adresinden öğrenilebiliyor.

ÖZCAN: KOPYA İDDİASI GÜÇLENDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS  Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarına ilişkin ÖSYM'nin rapor hazırladığını  belirterek, “ÖSYM, o raporu hazırlayıp getirecek. İnceleyeceğiz” dedi.

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarına ilişkin  sorularını yanıtlayan Özcan, “İptal edilen sınav sonuçlarıyla yeni sınav  sonuçlarını incelediniz mi?” sorusu üzerine, “Daha yok incelemedim. ÖSYM, sınav  sonucuna ilişkin o raporu hazırlayıp getirecek. Raporu istedik, inceleyeceğiz”  dedi.

“Savcılık bu sınav sonuçlarına ilişkin bilgi istedi mi?” sorusunu  Özcan, “Hayır. İsterlerse ÖSYM'den isterler. Onlarla temas ediyorlar. Bizden  isteyeceklerini zannetmiyorum” şeklinde yanıtladı.

Özcan, “Hiç kimsenin tam soru yapamaması bir öncekinde kopya olduğunun  delaletidir. Önceki sınavda 350 kişinin 120 sorunun 120'sine de cevap vermesi  kesinlikle kopyaya delalettir. Biz zaten onu dağılımdan görmüştük. Bu bizi  doğruladı sadece” diye konuştu.

TAM PUAN ALAN YOK

Sonuçların açıklanmasından bir kaç saat önce YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, TRT muhabirine KPSS Eğitim Bilimleri sonuçlarına ilişkin ipuçları verdi.

Özcan, tekrar edilen sınavda hiçbir adayın tüm soruları doğru cevaplayamadığını açıkladı. Özcan, ''Tam puan alamadığına göre kopya iddiaları güçlendi. Bundan sonrasını savcılık takip edecek'' dedi.

Bu sınavda en yüksek puan alan adayın 120 soru üzerinden 111 net yaptığı belirtildi.

SINAVA KATILIM YÜZDE 80

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 31 Ekim 2010 Pazar günü 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınava 235 bin 134 adayın katıldığı belirtildi.

Sınava katılım oranının yaklaşık yüzde 80 olarak hesaplandığı ifade edilen açıklamada, “ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirlerinin bu sınavda da etkin ve başarılı biçimde uygulanması sonucunda sınav sorunsuz tamamlanmıştır” denildi.

280 ADAYIN SINAVI İPTAL

Geçerli özel kimlik belgesi olmaksızın sınava girmek isteyen, kural dışı davranışlarıyla sınav düzenini bozan ve cevap kağıtları üzerinde kopya incelemesi yapan istatistiksel analiz çalışması sonucunda toplam 280 adayın sınavının, ÖSYM Yürütme Kurulu kararı ile iptal edildiği vurgulanan açıklamada, sınavı geçerli olan adayların, toplam 120 soruya verdikleri doğru ve yanlış cevaplardan hesaplanan net soru sayısı ortalamasının yaklaşık 65 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Bu sınavda tüm sorulara doğru cevap vererek 120 net yapan aday olmadığına işaret edilen açıklamada, en yüksek netin 111 olarak hesaplandığı, sınava giren 2 bin 718 adayın 100 ve üzerinde net yaptığı belirtildi.

 TAM PUAN ALANLARDAN BAZILARI TEKRAR SINAVA GİRMEDİ

Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, iptal edilen sınavda tam puan alanlardan bazılarının rapor alarak tekrarlanan sınava girmediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim