ÖSYM Başkanı kaç yıl görevli?

Milyonlarca kişinin kaderini belirleyen sınavların başındaki isim arka arkaya yaşanan onca skandala karşın istifa etmeyi düşünmüyor.YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da üstü örtülü istifaya davet ettiği ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında "bu görevi yapamaz" ra

ÖSYM Başkanı kaç yıl görevli?

Milyonlarca kişinin kaderini belirleyen sınavların başındaki isim arka arkaya yaşanan onca skandala karşın istifa etmeyi düşünmüyor.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da üstü örtülü istifaya davet ettiği ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında "bu görevi yapamaz" raporu olmadığı taktirde 4 yıl daha kurumun başında olacak.

Vatan'ın haberine göre 2012'de yapılacak olan sınavlara ilişkin çalışmalarını başlatan ÖSYM Başkanı Demir, sadece YÖK tarafından görevden alınabiliyor.

ÖSYM'nin sürekli hata yapması, YÖK'te rahatsızlık uyandırsa da, "görevden alınacak bir yanlış olmadığı" görüşü ağırlıkta. Hakkında görevini yerine getiremeyeceğine dair herhangi bir rapor olmadığı takdirde Demir, sadece istifa yoluyla görevinden ayrılabiliyor. ÖSYM Kanunu'nda üyelerinin görevden alınmalarına ilişkin şu düzenleme bulunuyor:

"Görev süresi dolmadan başkanın görevine son verilemez. Atanmak için gerekli şartları taşımadığı ya da kaybettiğinin tespit edilmesi veya görevini yerine getiremeyeceğinin YÖK kararıyla tespit edilmesi ve resmi sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi halinde, Başkan görev süresi dolmadan atandığı usule göre görevden alınabilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim