ÖSS'ye şifre koyuldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 14 Haziran 2009'da gerçekleştirilecek ÖSS'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatı ve haftalık ders saatleri doğrultusunda bazı derslerin soru sayılarında küçük değişiklikler yapıldığını açıkladı. TOPLAM SAYI DEĞİŞME

ÖSS'ye şifre koyuldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 14 Haziran 2009'da gerçekleştirilecek ÖSS'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatı ve haftalık ders saatleri doğrultusunda bazı derslerin soru sayılarında küçük değişiklikler yapıldığını açıkladı.

TOPLAM SAYI DEĞİŞMEDİ

Yarımağan, bu yıl tek aşamalı olarak son kez gerçekleştirilecek ÖSS'de, sadece bazı testlerin soru sayılarında değişiklik yapıldığını belirtti. Yarımağan, sınavdaki toplam soru sayısında ise herhangi bir değişiklik olmadığını kaydetti. Yarımağan şunları söyledi: "ÖSS'de soru sayıları Fen-1 ve Fen-2 testlerinde Biyoloji'de 8'den 10'a, Kimya'da 9'dan 10'a çıktı, Fizik'te 13'den 10'a indi. Soru sayısı Edebiyat'ta 17'den 20'ye, Coğrafya'da 8'den 10'a çıktı. Psikoloji soruları, Edebiyat-Sosyal'in içinden Sos-2 testine alındı."

200 BİN AZALACAK

 Değişikliklerden geçmiş yıllarda mezun olan adayların olumsuz etkilenmeyeceklerini anlatan Yarımağan, bu yıl ÖSS'ye başvuracak aday sayısında 200 bin civarında azalma olacağını aktardı. Yarımağan, "Yeni mezun sayısı 800 bin olacak. Sınava girecek toplam öğrenci sayısının 1.5 milyonun altında olacağını tahmin ediyorum" dedi.

ŞiFRE UYARISI

Yarımağan, ÖSS'ye yeni başvuracak adayları, kendilerine verilecek şifreler konusunda uyardı. Yarımağan, "Adaylar, bu ve bundan sonraki tüm işlemlerini bu şifreyle yapacak. Sonraki yıllarda girecekleri sınavlar için hep aynı şifre gerekli. ÖSYM şifresi, kredi kartı şifresi gibi önemli" dedi.

DÜZENLEME ÖĞRENCİLERİ ETKİLEMEZ

ÖSYM'nin yeni düzenlemesiyle ilgili görüşlerini aktaran Kültür Dershanesi Rehberlik ve Danışmanlık uzmanları, ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin kendi alanlarındaki bütün derslere aynı şekilde çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilerin bütün derslere çalıştıkları belirtilirken, biyoloji dersinin öğrenciler tarafından fazla önemsenmediği ve düzenlemenin bunu değiştireceğini kaydedildi.

Soru sayılarının değiştirilmesini beklediklerini kaydeden Kültür Dershanesi yetkileri, sistemde yapılan değişikliklerin sadece 2009 ÖSS sınavında geçerli olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim