ÖSS Tercihleri Yarın Son

Adaylardan, 2007-ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alanlar, 2007-ÖSS'ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabiliyor.Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına ye

ÖSS Tercihleri Yarın Son

Adaylardan, 2007-ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alanlar, 2007-ÖSS'ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabiliyor.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların tercih formu doldurmaları gerekmiyor.

Tercihler, başvuru merkezlerine yapılabileceği gibi bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden TC Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresiyle de yapılabiliyor. Tercih bildirimi için faks, posta, elektronik posta gibi yollar kullanılamıyor.ÖSYM yetkilileri, tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak gönderecek adayları, ''Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir'' uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan ''Tercih Listesi''ni almaları gerektiği konularında uyarıyor.

Yerleştirme işlemlerinin yaklaşık iki haftada tamamlanması ve sonuçların 20 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.Adaylar bu yıl tercihler için ücret ödemiyor. Adaylara ''yerleştirme sonuç belgesi'' de gönderilmeyecek. Tercih bildirimi bir kez yapıldıktan sonra tercihlerin değiştirilmesi mümkün olmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler