ÖSS Tercihleri 3 Ağustos'da Son

Üniversite adaylarının tercih işlemleri 3 Ağustosta sona erecek. Adaylar bu süreçte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSS) aldıkları puan çerçevesinde kendilerine en uygun tercihi yapmaya çalışacaklar.Adaylardan, 2007-ÖSS'ye girip 160 ve üstünde pu

ÖSS Tercihleri 3 Ağustos'da Son

Üniversite adaylarının tercih işlemleri 3 Ağustosta sona erecek. Adaylar bu süreçte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSS) aldıkları puan çerçevesinde kendilerine en uygun tercihi yapmaya çalışacaklar.

Adaylardan, 2007-ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alanlar, 2007-ÖSS'ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların tercih formu doldurmaları gerekmiyor.

Tercihler, başvuru merkezlerine yapılabileceği gibi bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden TC Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresiyle de yapılabilecek. Tercih bildirimi faks, posta, elektronik posta gibi yollardan yapılamayacak.

Başvuru merkezleri aracılığıyla tercih yapacak adayların bu işlem için başvuru merkezinden randevu alması gerekecek.

Adaylar kılavuzda yer alan kurallara uygun olarak doldurdukları formları başvuru merkezine teslim edebilecekler.

Tercihler internet yoluyla da ÖSYM'ye gönderilebilecek. Bu yolu kullanacak adaylar www.osym.gov.tr internet adresinden gerekli bilgilere ulaşabilecekler.
Yerleştirme işlemlerinin yaklaşık iki haftada tamamlanması ve sonuçların 20 Ağustosa kadar açıklanması bekleniyor.

Adaylar bu yıl tercihler için ücret ödemeyecek ve adaylara ''yerleştirme sonuç belgesi'' gönderilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim