ÖSS ertelenebilir

Danıştay'ın katsayıyla ilgili kararı üniversite seçme sınavını da tehlikeye soktu. ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan, Danıştayın, YÖK'ün, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasıyla “ortada tam bir belirsizlik olduğun

ÖSS ertelenebilir

Danıştay'ın katsayıyla ilgili kararı üniversite seçme sınavını da tehlikeye soktu.

ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan, Danıştayın, YÖK'ün, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasıyla “ortada tam bir belirsizlik olduğunu” belirterek, “Bu seneki sistemin nasıl uygulanacağının belirginleşmesi ve bunun 20 Aralık'tan önce olması lazım. Yoksa sınav takvimimiz aksar” dedi.

Danıştay'ın, YÖK Genel Kurulunun aldığı kararların 3, 4 ve 5. maddelerinin yürütmesini durdurduğunu anımsatan Yarımağan, “Şimdi bu üç maddenin yerine yeni şeylerin gelmesi lazım. Aslında sadece belki 3. maddeyle ilgiliydi yapılmak istenen. Diğer ikisinin yürütmesi niye durdurulmuş bilemiyorum” dedi.

20 Aralık'tan önce olmalı

YÖK'ün karara itiraz edeceğini söyleyen Yarımağan, “Bunların sonuçlanıp bu seneki sistemin nasıl uygulanacağının belirginleşmesi ve bunun 20 Aralık'tan önce olması lazım. Yoksa takvimimiz aksar” diye konuştu. “Sınav tarihleri mi değişebilir?” sorusu üzerine Yarımağan, şunları kaydetti: “Tabii. Sınavlar için bizim öngördüğümüz takvimde, başvurular 11 Ocak 2010'da başlıyor. Birinci aşama sınavı 11 Nisan 2010'da yapılacak, ikinci aşama sınavlarının takvimi belli. Bu takvimin yürüyebilmesi için sınav kılavuzu baskısının 20 Aralık'ta başlaması lazım. Bunun başlayabilmesi için de belirsizliklerin ortadan kalkması lazım. Bir itiraz varsa itirazın sonuçlanması, yürütmesi durdurulanların yerine uygulanacak olan kararların alınması lazım. Ortada bir belirsizlik var ve bu belirsizlik bizi son derece endişelendiriyor.”

Zaten işimiz zor

YÖK'ün aldığı kararlardaki 4 ve 5. maddelerin yürütmesinin durdurulmasına gerek bulunmadığı görüşünü yineleyen Yarımağan, şöyle konuştu: “Sınav takviminin yürüyebilmesi için belirsizliklerin kalkması gerekiyor. Çünkü yeni bir sistem geliştiriyoruz. Zaten işimiz zor. Bu zorluklar içinde yeni belirsizliklerin olması bizi endişelendiriyor. İnşallah zamanında belirsizlikler ortadan kalkar, şöyle veya böyle uygulamanın nasıl olacağı belirginleşir, biz de ona göre uygulamalarımızı sürdürürüz.”

Danıştay protestosu

Danıştay'ın YÖK'ün katsayıyla ilgili uygulaması hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesi dün düzenlenen birçok gösteriyle protesto edildi. Çoğunluğu türbanlı ve imam hatip öğrencisi olan protestocular Danıştay'ı 'darbecilikle'suçladı. Danıştay önünde protesto eylemi yapan Memur-Sen'den yapılan açıklamada “Katsayı adaletsizliğini sona erdiren YÖK Genel Kurulu kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin Danıştay kararı, başta gençlerimiz olmak üzere toplumun büyük bölümünde hukuki güvenliğe sahip olmadığı inancını oluşturacaktır” denildi. Danıştay'a dava açan İstanbul Barosu'na göstericiler yumurta attı. İstanbul Üniversitesi önünde toplanan bir grup da attıkları slogan ve açtıkları pankartlarla Danıştay'ı protesto etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler