ÖSS Birincileri Tıp'ı Tercih Etti

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre Eşit Ağırlık-2 puan türünde birinci olan Fatih Karataş Bilkent Üniversitesi İktisat, Sözel-2 puan türünden birinci olan Çağrı Sert ise Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü tercih etti.Sayısal-2

ÖSS Birincileri Tıp'ı Tercih Etti

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre Eşit Ağırlık-2 puan türünde birinci olan Fatih Karataş Bilkent Üniversitesi İktisat, Sözel-2 puan türünden birinci olan Çağrı Sert ise Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü tercih etti.

Sayısal-2 puan türünden birinci olan Ceren Durmaz, birinci test puan türlerinden birinci olan Musab Medeni Zorlu, Melike Ezerbolat ve Burçak Aydın da tercihlerini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümünden yana kullandılar.

Sayısal öğrencisi olan Karataş, sayısal alanındaki mühendislik bölümlerinin ve tıp eğitiminin ilgi alanına girmediğini belirterek, eşit ağırlık puan türünden ağırlıklı olarak iktisat bölümünü tercih ettiğini söyledi.

ÖSS Sayısal-2 puan türünde birinciliği Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Yücel Nalbantoğlu ile paylaşan İzmir Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesinden Ceren Durmaz ise ilk tercihi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi için yaptı.

Durmaz, tıp okumak istediğini belirterek, 24 tercihten 2'sini kullandığını bildirdi. Sözel-2 puan türünde birinci, Eşit Ağırlık-2 puan türünde üçüncü ve Fransızca Yabancı Dil puan türünde birinci olan Galatasaray Lisesi'nden Çağrı Sert ise Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü tercih etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim