ÖSS başvurularında son gün

2008 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için başvurular bugün sona eriyor. ÖSS, YDS ve meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için 3 Mart'ta başlayan başvurular, bugün sona eriyor. Sınava, 2007

ÖSS başvurularında son gün
2008 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için başvurular bugün sona eriyor.

ÖSS, YDS ve meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için 3 Mart'ta başlayan başvurular, bugün sona eriyor. Sınava, 2007-2008 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan, bitirmiş olan, beklemeli durumda bulunan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler ile ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan, durumları yukarıdakilerden birine uyanlar başvurabilecek.

Ayrıca, durumları bunlardan birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvurabilecek; ancak, bu adaylar ÖSS sonuçları ile 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecek.

2008-2009 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve önlisans (meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş dahil) programlarına girmek veya yurt dışında öğrenim görmek isteyen adayların 2008-ÖSYS'ye başvurmaları gerekiyor.

Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrencilerin okullarının bağlı olduğu Başvuru Merkezinden, mezun durumdaki adayların diledikleri başvuru merkezlerinden içerisinde 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan 2008-ÖSYS Kılavuzunu 2,00 YTL karşılığında alması gerekiyor.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapıyor.

Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adayların başvurularını, okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapmları gerekiyor.

Mezun durumdaki adaylardan 2007-ÖSYS'ye başvurmamış olanlar ile 2007-ÖSYS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilecek.

Mezun durumdaki adaylardan 2007-ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar başvurularını; isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler