Ortaöğretimde erken bitirme!

18. Milli Eğitim Şura'sının sona ermesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlık bürokratlarıyla Asya Termal Otel'de toplantı yaptı.Toplantıda bürokratlar ortaöğretimi erken bitirme ve sınıf geçmeye ilişkin yaptıkları çalışmaları Bakan Çubu

Ortaöğretimde erken bitirme!

18. Milli Eğitim Şura'sının sona ermesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlık bürokratlarıyla Asya Termal Otel'de toplantı yaptı.

Toplantıda bürokratlar ortaöğretimi erken bitirme ve sınıf geçmeye ilişkin yaptıkları çalışmaları Bakan Çubukçu'ya anlattı.

Erken bitirme önerisine göre, not ortalaması 9. ve 10. sınıfta 85 ve üzeri olan öğrenci, 11. sınıfta da aynı not ortalamasını sağlarsa, istemesi halinde okulu erken bitirerek 12. sınıfı okumayacak. Çalışma lise 2. sınıftan lise 3. sınıfa geçen öğrencileri kapsayacak.

Yetkililer, bu çalışmanın daha çok çalışkan öğrenciler için olduğunu belirterek, şu an için tamamlanmış bir çalışma olmadığını, Bakan Çubukçu'nun bunun önemli bir konu olduğu için üzerinde tekrar değerlendirme yapılması gerektiğini söylediğini kaydetti.

“SINIF GEÇME” ÖNERİSİ

Ortaöğretimde sınıf geçme konusunun da öneriler arasında konuşulduğunu belirten yetkililer, liselerde sınıf geçmede not ortalamasının 2.5'a inmesi yönünde bir önerinin olduğunu söyledi. Buna bağlı olarak dört dersten not ortalaması 2.5 olan bir öğrencinin sınıf geçebileceği belirtildi.

Toplantıda, Anadolu öğretmen ve Anadolu liselerinde sınıf geçme için not ortalamasının 3, Fen liselerinde 3.5 olduğunun anımsatıldığı, bütün liselerde bu not ortalamasının standart hale getirilerek 2.5'a inmesi konusunun konuşulduğu belirtildi.

Bu sistemin adının “not ortalamasıyla sınıf geçme” olduğunu ifade eden yetkililer, bunun üzerinde 5-6 aydır çalışıldığını, bunun henüz ham bir proje olduğunu belirtti.

Yetkililer, Bakan Çubukçu'nun bu konu üzerinde de çalışmaların devam etmesini istediğini kaydetti.

Toplantıda ayrıca, resim, müzik, beden eğitimi derslerinde not verilmemesi, bir eğitim-öğretim yılının iş günü sayısının 180'den 190'a çıkarılması konularının da sorgulandığı, bazı bürokratlarca bu görüşlerin benimsenirken bazılarınca benimsenmediği öğrenildi.

Yetkililer, bu sene bu kararların netleşmeyeceğini, seçimlerden sonra konunun belirginleşebileceğini belirterek, şu anda resmi bir taslak olmadığının, bunun sadece bir plan, program olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler