Orta öğretime geçiş sınavı başladı

8 inci sınıflar için yapılacak ikinci dönem ortak sınavları; yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.00’da başladı.Sınavlar, bugün ve yarın yapılacak. Her sınav günü, üç dersin yazılısı ayrı ayrı saatlerde olacak şekilde bir otu

Orta öğretime geçiş sınavı başladı

8 inci sınıflar için yapılacak ikinci dönem ortak sınavları; yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.00’da başladı.

Sınavlar, bugün ve yarın yapılacak. Her sınav günü, üç dersin yazılısı ayrı ayrı saatlerde olacak şekilde bir oturum halinde yapılacak. Her ders yazılısı için 20 soru sorulacak ve süresi 40’ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30’ar dakika olacak.

Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı her bir dersin sınav süresi 55’er dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi 15’er dakika olacak.

Ortak Sınavların gerçekleştirileceği her bir dersin sınavı yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başlayacak ve tamamlanacak.

Ortak Sınavlar birinci oturumda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi yazılıları gerçekleştirilecek.

Her dersin sınav evrakları ayrı ayrı poşetlenmiş ve üzerine ait olduğu dersin etiketi basılmıştır. Her ders yazılısı için o derse ait sınav evrakı poşeti süresi içerisinde açılıp kapatılacaktır. Farklı ders yazılısına ait sınav evrakının bulunduğu poşetler kendi oturumu haricinde kesinlikle açılmayacak. Bu hususa dikkat etmeyen görevliler hakkında gerekli yasal işlem başlatılacak.

Sınava giren Ankara Yücetepe İlkokulu 8. sınıf öğrencisi Elif Özkara, yeni sınavın diğer sisteme göre daha iyi olduğunu belirterek, "Her ders 40 dakika ayrı ayrı daha iyi oldu. Kendi okulumuzda girmek daha iyi oldu. Kendi tanıdığın insanlarla daha iyi oluyor" dedi.

Yücetepe İlkokulu 8. sınıf öğrencisi Mert Sercan ise sınavın daha iyi olduğunu ve heyecanlı olduğunu kaydederek, "Daha iyi zaman sıkıntımız olmuyor. Rahat rahat okuyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim