Okuyan Kadının Farkı Büyük

Bilimadamları, 3 önemli araştırmaya daha imza attı. Biri Ankara'da, diğerleri ise ABD'de... Araştırmalara göre zengin, kariyer sahibi kadınların erkek çocuk doğurma oranı daha yüksek. ABD'liler bu araştırmayı tam 50 milyon kişi üzerinde yaptı. ABD'de gerç

Okuyan Kadının Farkı Büyük

Bilimadamları, 3 önemli araştırmaya daha imza attı. Biri Ankara'da, diğerleri ise ABD'de... Araştırmalara göre zengin, kariyer sahibi kadınların erkek çocuk doğurma oranı daha yüksek. ABD'liler bu araştırmayı tam 50 milyon kişi üzerinde yaptı. 

ABD'de gerçekleştirilen bir diğer araştırmanın içeriği ise kadınların çocuklarına karşı sorumluluğu... Zannedildiği gibi, sadece çalışan kadınlar çocuklarıyla ilgili "suçluluk duygusu" hissetmiyor. Ev kadınları da en az "hayatındaki en önemli şey" için yani çocukları için " ilgilenmedikleri, yeterli olamadıkları, hayata hazırlayamadıkları" gibi gerekçelerle "vicdan azabı" çekiyor.

Ve bizden bir araştırma... Ankara'da yapılan bir araştırmaya göre, eğitim ve gelir düzeyi yüksek olan kadınlar daha az sigara tüketiyor. Araştırma sonunda, 40-49 yaş arasında sigara kullanan kadınların sayısı, 50-59 yaş grubuna oranla daha yüksek çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim