Okullarda ikinci dönem başlıyor! 20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yapacak

Okullarda yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili yarın çalacak.

Okullarda ikinci dönem başlıyor! 20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yapacak

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında öğrenim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 gün süren yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başlamaya hazırlanıyor.

11 Eylül 2023'te başlayan ve MEB'e bağlı 74 bin okulda, 744 bin derslikte gerçekleşen eğitim öğretim faaliyetleri, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ile devam ediyor. Öğrenciler, ilk ara tatillerini 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında geçirdikten sonra, 19 Ocak'ta karnelerini alarak 16 günlük sömestr tatiline çıktılar.

Yarın itibarıyla başlayacak olan ikinci dönem, 14 Haziran Cuma gününe kadar sürecek. Öğrenciler ve öğretmenler için planlanan ikinci ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Bir sonraki eğitim öğretim yılı olan 2024-2025 ise 9 Eylül'de başlayacak.

Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrenciler ve öğretmenler, yeni döneme enerji dolu bir başlangıç yapmaya hazırlanırken, MEB tarafından sağlanan eğitim kalitesinin daha da artırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim