Okullarda domuz gribi tatili

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde okullarda gribal enfeksiyon ve üst solunum yolları enfeksiyonlarında artış tespit edildiği belirtilerek, söz konusu artışın okullarda bugün itibarıyla yüzde 12.5 devamsızlığa neden olduğunun b

Okullarda domuz gribi tatili

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde okullarda gribal enfeksiyon ve üst solunum yolları enfeksiyonlarında artış tespit edildiği belirtilerek, söz konusu artışın okullarda bugün itibarıyla yüzde 12.5 devamsızlığa neden olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Enfeksiyonlardaki artışın devam edeceği göz önüne alınarak, sağlam öğrencilerin de sağlığının olumsuz etkilenme ihtimalinden dolayı, ildeki okul öncesi okullar ve ilköğretim okulları ile liselerin, 3 gün süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Erzincan'da öğrenciler, Kurban Bayramı tatilinin de birleşmesiyle birlikte, 1 Aralık tarihinde eğitim öğretime başlayacak.

UŞAK'TA DA BAYRAM SONUNA KADAR TATİL

Uşak Valiliği'nce grip salgını nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitim kurumlarında Kurban Bayramı'na kadar eğitim öğretime ara verildi.

Uşak'ta okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda 61 bin öğrencinin eğitim gördüğü, bugün itibariyle 8 bin 900 öğrencinin grip nedeniyle okula gelmediği belirtildi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, grip salgınının daha da büyümesini engellemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitim kurumlarında Kurban Bayramı'na kadar eğitim ve öğretime ara verme kararı aldı.

Okulların Kurban Bayramı sonrası eğitime başlayacağı, sonradan telafi dersleri yapılacağı kaydedildi.

Uşak İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan, il genelinde domuz gribi vakasının bulunmadığını, bugüne kadar sağlık kuruluşlarına domuz gribi şüphesiyle başvuranlardan alınan örneklerin negatif çıktığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim