"Oku Düşün Paylaş"

Hayal Ortakları Derneği'nce, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile ülke genelinde yürütülen ''Oku Düşün Paylaş'' Projesi kapsamında, Trabzon'daki Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda oluşturulan kütüphane, törenle hizmete açıldı. Trabzon Valisi Nuri Okutan,

"Oku Düşün Paylaş"

Hayal Ortakları Derneği'nce, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile ülke genelinde yürütülen ''Oku Düşün Paylaş'' Projesi kapsamında, Trabzon'daki Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda oluşturulan kütüphane, törenle hizmete açıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, törende yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk taşıyan liderler yetiştirmeyi hedefleyen projenin, Trabzon'da da hayata geçmesinden dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Ulu Önder Atatürk'ün, Türk milletine uygar toplumlar arasında yer almayı hedef olarak gösterdiğini ifade eden Okutan, ''Millet ve ülke olarak lider konumunda olmak durumundayız. En ilerideki ülkeler ve medeniyetler içerisinde yer almak zorundayız. Lider ülke olabilmek için lider bireyler yetiştirmek zorundayız. Lider bireylerle ancak Ulu Önder'in hedefine gerçek manada ulaşabiliriz'' dedi.

Bu hedefe ulaşmada kitap ve kütüphanenin önemine dikkati çeken Okutan, ''Hür düşünceye ulaşabilmek için, gönlü, gözü, zihni açık, hayal edebilecek, herkesi kucaklayabilecek, hangi dinden, ırktan olursa olsun herkesi insan olarak değerlendirecek, insanı kutsayacak ve önemseyecek bir anlayış içerisinde olunması lazım. Bunun yolu da kitaptan, kütüphaneden geçiyor. Her mahallede bir kütüphane oluşturabilirsek, her okulumuzun kütüphanesini mahalleye açabilirsek, her camiyi bir kütüphane, okuma ve ilim merkezi haline getirebilirsek, istenilen noktaya ulaşmış olacağız'' diye konuştu.

Toplumda, ''bütün nesli eğitmeye gerek yoktur, toplumun içinde aslında yüzde 1 veya 2'lik kesim bütün toplumu yönlendirir'' inancının yaygın olduğunu dile getiren Vali Okutan, şunları kaydetti:

''(En iyiler toplumu yönlendirir ve toplumun rengini belirler) denir. Bizde, o en iyileri bulup eğitmemiz gerekir iddiası, tezi vardır. Bu çok da yabana atılır bir şey değil. Biz onun için küçük yaşta çocuklarımıza temel eğitim, sağlık hizmetleri veriyoruz. Aynı zamanda yeteneklerin küçük yaşta belirlenmesi ve yönlendirilmesini yapıyoruz. Bunun için liderlik eğitimi de küçük yaştan itibaren önemli.''

-AMAÇ, GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRMEK-

Hayal Ortakları Derneği Kurucu Başkanı Sinan Yaman da, projenin, geleceğin sosyal sorumluluk taşıyan liderlerini yetiştirmeyi amaçladığını dile getirerek, ''Geleceğin liderleri, okuyan, araştıran, yaratıcı düşünen, paylaşımcı, sosyal sorumluluk bilincine sahip, özgüvenli, kendini iyi ifade eden bireylerden oluşacaktır'' şeklinde konuştu.

Daha sonra kütüphane, Vali Okutan, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve derneğin kurucu başkanı Yaman tarafından kurdele kesilerek açıldı.

Öte yandan, buradaki törenden önce ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde, okul yöneticileri ve öğrencilere yönelik olarak projenin tanıtıldığı bir toplantı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile dernek arasında, 10 Ocak 2008'de imzalanan ''Oku Düşün Paylaş'' başlıklı protokolle, ''İlköğretim okullarında yarının liderleri olacak öğrencilerin, okuyan, araştıran, yaratıcı düşünen, düşündüğünü anlamlı ve anlaşılır şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, sentez kabiliyeti olan, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip, yüksek karakterli bireyler olması'' amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim