OKS'de şaşırtan değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl OKS'de soru alanlarının daraltıldığını açıkladı. Hangi bölümlerin dışarda kaldığı bilinmiyor. Ancak Bakanlık yetkilisi “Sorular günlük hayata daha yakın” diyerek kafaları daha da karıştırdı. Sınavda çıkmayacak tek soruyu ise 

OKS'de şaşırtan değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl OKS'de soru alanlarının daraltıldığını açıkladı. Hangi bölümlerin dışarda kaldığı bilinmiyor. Ancak Bakanlık yetkilisi “Sorular günlük hayata daha yakın” diyerek kafaları daha da karıştırdı. Sınavda çıkmayacak tek soruyu ise Ekinci açıkladı: "Newton kanunu nedir?"

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na 2 ay kala, soruların müfredatın tümünden olmayacağını, soru alanlarının daraltıldığını açıkladı.

Bakanlık gerekçe olarak, bu yıl 120 ilköğretim okulunda pilot olarak yeni müfredatın uygulanmasını gösterdi; bu okullardaki öğrencilerin eski müfredattan bazı bölümleri görmediğini; haksızlık olmaması için, iki müfredatın da kesiştiği bölümlerden sorulacağını bildirdi.

SORULAR NEREDEN ÇIKACAK BİLİNMİYOR?

Hangi bölümlerden soru olmayacağı bilinmiyor; ancak yıllardır bu sınav için tüm müfredatı çalışmak zorunda kalan öğrencileri şaşırtacak, velileri kızdıracak bu açıklamayı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci yaptı. Ekinci, soruların “günlük hayata daha yakın olacağını, bilgi yoklama şeklinde değil de bilginin öğrenilip öğrenilmediğini, davranışa dönüşüp dönüşmediğinin değerlendirileceğini, örneğin 'Newton kanunu nedir?' şeklinde soru olmayacağını” söyleyerek kafaları daha da karıştırdı.

SORU ALANI DARALTILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, yaptığı açıklamada, “müfredat farklılığından doğabilecek sorunları ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir karar alındığını, böylece OKS'de adaylara soru yöneltilecek alanların daraltıldığını” söyledi.

Bakanlığın 120 ilköğretim okulunda pilot olarak yeni müfredat uyguladığını anımsatan Ekinci, bu okulların 8. sınıflarındaki öğrencilerin de 2008-OKS'ye katılacağına işaret etti. Bu okullarda yeni müfredat uygulanmasına karşın diğer tüm okullarda “eski müfredat” uygulandığını anlatan Ekinci, şöyle konuştu:

“OKS'de müfredat farklılığından doğabilecek sorunları ortadan kaldırmak için her iki müfredatın kesiştiği alanlardan soru sorulmasına karar verildi. Böylelikle soru sorma alanımız daraltıldı. Eski müfredatta var olan yeni müfredatta olmayan konular ile yeni müfredatta var olan eski müfredatta olmayan konular dışarda bırakıldı. Böylece soru sorulacak alanlar daraldı.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler