OKS Tercihlerinde Son Gün

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih işlemleri, bugün saat 17.00'de sona eriyor. Ancak, diploma notları ile ilgili itirazda bulunan adayların tercih yapma süresi ise yarın saat 17.00'de sona erecek.OKS sonuçlarına göre, 2

OKS Tercihlerinde Son Gün

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih işlemleri, bugün saat 17.00'de sona eriyor. Ancak, diploma notları ile ilgili itirazda bulunan adayların tercih yapma süresi ise yarın saat 17.00'de sona erecek.

OKS sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu imam-hatip liseleri, Anadolu sağlık meslek lisesi, sağlık meslek liseleri, adalet meslek liseleri, Anadolu tapu ve kadastro meslek lisesi, Anadolu tarım meslek liseleri ile tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.

OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecekler.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının http://oks2007.meb.gov.tr veya http://www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden yapılabilecek.Adaylar, okulların özel başvuru ve tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 okul tercih edebilecekler.Tercih sonuçları 3 Ağustos Cuma günü açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler