Öğretmenlere Mühendislik yolu açıldı

Teknik öğretmenlerin mühendis olabilmelerini sağlayacak çalışma tamamlandı. İşte mühendis olabilmek için gerekli şartlar.Yükseköğretim Kurulu (YÖK), teknik öğretmenler için mühendisliğin yolunu açtı. YÖK, teknik öğretmenlerin mühendisliğe geçişi için tama

Öğretmenlere Mühendislik yolu açıldı

Teknik öğretmenlerin mühendis olabilmelerini sağlayacak çalışma tamamlandı. İşte mühendis olabilmek için gerekli şartlar.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), teknik öğretmenler için mühendisliğin yolunu açtı. YÖK, teknik öğretmenlerin mühendisliğe geçişi için tamamlama programlarına giriş çalışmalarını sonuçlandırdı.
 
Bu çerçevede teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı yapılacak. Sınav, ÖSYM tarafından yapılacak. Başvurular 10-17 Haziran arasında yapılacak. 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan katsayı meselesiyle meslek lisesi öğrencilerinin  mühendislik bölümünü  kazanma  ihtimali kalkmıştı. Bu öğrencilerin büyük bölümü teknik  eğitim  fakültelerinde okumak zorunda kalmıştı. Katsayı ile birlikte  meslek liselerine giden  öğrenci  sayısının ve teknik öğretmenlerin atanma şansı  azalmıştı. Bu nedenle bu alanda önemli yığılma oluştu. YÖK’ün aldığı kararla teknik öğretmenler, fark derslerini verip mühendis olabilecek. Teknik öğretmenler, 2 dönemlik bir tamamlama programına tabi tutulacak. Tamamlama programı için ÖSYM’nin yapacağı sınavdan en az 50 almak gerekiyor. Programlarda başarılı olanlar mühendis unvanı alacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim